Like ons!
Woede bij Lotto Soudal om 'zware beslissing om licht vergrijp': 'Oneerlijk'

Algemeen nieuws

Woede bij Lotto Soudal om 'zware beslissing om licht vergrijp': 'Oneerlijk'

Ploegleider Mario Aerts is furieus dat zijn renner Caleb Ewan tegen een declassering opliep in de Tour Down Under, nadat deze Jasper Philipsen enkele kopstoten gaf. Ewan won, maar deze zege werd hem afgenomen.

‘Oneerlijk’, foeterde Aerts tegen de media. ‘Ik ben met de jury mee geweest om de helikopterbeelden te bekijken. Ze zeiden dat Philipsen bij Sagan in het wiel zat, maar daar ben ik het niet mee eens. Ewan zat in Sagans wiel. Philipsen probeert ertussen te komen en om te voorkomen dat hij in de dranghekken wordt gedrukt, gebruikt Ewan zijn hoofd’, verklaart Aerts.

‘Kopstoten zien er altijd spectaculair uit, maar als ze hun handen niet kunnen gebruiken om zich te beschermen, moeten ze iets anders gebruiken. Het is een heel zware beslissing voor zo’n licht vergrijp. Ik heb nog gevraagd of het eventueel teruggedraaid kon worden, maar het is definitief’, aldus Aerts. (BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

Lees de reactie van Ewan zelf hier.

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven