Like ons!
Wanty-Gobert mikt op titelprolongatie voor wildcards: 'Het wordt een harde strijd'

Algemeen nieuws

Wanty-Gobert mikt op titelprolongatie voor wildcards: 'Het wordt een harde strijd'

Wanty-Gobert, zo heet de ploeg vanaf 2019, doet het de afgelopen jaren prima en dat levert hen ook standaard een wildcard voor de Tour de France op. De ploeg van Hilaire Van der Schueren mikt voor dit jaar echter op een apart klassement: die van de Europe Tour.

Wanty won de Europe Tour de afgelopen drie jaar op rij, maar vanaf dit jaar wordt het allemaal een beetje anders. De beste twee Europe Tour-teams mogen in 2020 namelijk meedoen aan alle WorldTour-wedstrijden en zodoende kunnen Van der Schueren en co. ook eens in een andere grote ronde opereren. ‘Maar het wordt een harde strijd, want veel pro-continentale ploegen mikken op die twee plaatsen’, zegt Van der Schueren.

‘Vorig jaar hebben we gekozen om met zoveel mogelijk renners in de finale te zitten, maar daar waren de sponsors minder tevreden over’, klinkt het bij Het Nieuwsblad. ‘Daarom gaan we nu opnieuw kiezen voor de aanval, in beeld rijden. Misschien zit er wel eens een podiumplaats in. We hebben vorig jaar dertien koersen gewonnen. In 2019 wil ik het nog beter doen. Vijftien zeges zou mooi zijn’, aldus Van der Schueren. (Foto: PhotoNews / Wanty-Gobert)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven