'Nieuwe trein' Ten Dam: 'Drie podia met Dumoulin, had niet meer kunnen wensen' Algemeen nieuws

'Nieuwe trein' Ten Dam: 'Drie podia met Dumoulin, had niet meer kunnen wensen'

Door Marijn van den Berge 21 januari 2019 | 13:36


Het was één van de meest onverwachte transfers deze winter: Laurens ten Dam naar CCC. Wie had gedacht dat hij oud, vertrouwd vastgeroest zou blijven zitten bij Team Sunweb had het goed mis. Op zijn website licht Ten Dam zijn stap toe.

‘Eerst wil ik terugkijken op drie jaar bij Sunweb’, schrijft Ten Dam. ‘Ze gaven me de kans om in Amerika te leven terwijl ik in Europa koerste. Dat jaar zal ik nooit van mijn leven vergeten’, aldus Ten Dam, doelend op de mooie tijd die hij daar met zijn familie beleefde. ‘Ik heb de Tour gereden, een koers waar ik van kinds af aan niet mee ben gestopt over te dromen. De resultaten waren geweldig: drie podiums in een grote ronde met ‘Tom D.’ en een Tour de France met vier etappezeges en twee truien. Ik had niet meer kunnen wensen.’

‘Maar aan alle goede dingen komt een eind’, vervolgt Ten Dam. ‘Ik heb de kans gepakt op een nieuwe uitdaging. De CCC-trein kwam voorbij en ik ben erop gesprongen. Ze geven me de kans om weer vrijuit te koersen en voor mijn eigen resultaat te gaan. Het geeft me ook de focus om goed te presteren dit seizoen.’ Ten Dam rijdt twee grote rondes in 2019, waarvan er één hoogstwaarschijnlijk de Giro is. (Foto: Chris Auld Photography)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
22 Jan 2019 om 10:58

"Ze geven me de kans om weer vrijuit te koersen en voor mijn eigen resultaat te gaan"
Als zijn nieuwe ploeg aansprekende resultaten verwacht, zou het wel eens een teleurstelling kunnen worden, een paar kansloze ontsnappingen hooguit.....

Reageer


Meer nieuws