Like ons!
'Van der Poel favoriet voor mountainbike-goud op Olympische Spelen'

Algemeen nieuws

'Van der Poel favoriet voor mountainbike-goud op Olympische Spelen'

In voorgaande jaren reed hij hier en daar eens een ritje, maar sinds vorig jaar is Mathieu van der Poel serieus begonnen met mountainbiken. Het leverde hem verschillende overwinningen en de nationale titel op, maar het hoofddoel is en blijft de Olympische Spelen van 2020, waar hij een gooi gaat doen naar het goud.

Tenminste, dat is wel de verwachting. Hij liet dit jaar veelvuldig zien met de allerbesten mee te kunnen. Winnen gaat nog minder makkelijk als in het veldrijden, maar Tokio is nog ver weg. En in de tussentijd kan Van der Poel nog veel verbeteren en rijpen in het mountainbiken.

Ook Belgisch bondscoach Filip Meirhaeghe gelooft daarin, laat hij weten aan de Gazet van Antwerpen. De Belgen hebben geen echte troef voor de podiumplaatsen, maar in Van der Poel ziet Meirhaeghe een grote favoriet. Sterker nog: ‘Ik zet Mathieu van der Poel helemaal bovenaan. Hij is mijn favoriet voor de olympische titel. Hij heeft vast en zeker de capaciteiten. Ik verwacht bovendien een snel parcours, helemaal op zijn lijf geschreven.’

De grootste concurrent van Van der Poel lijkt vooralsnog Nino Schurter, de Zwitserse dertigplusser die al zes keer wereldkampioen werd in de laatste zeven jaar. (Foto: Screenshot)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven