Like ons!
Contador stelt Dumoulin als voorbeeld: 'Giro-Tour mogelijk, maar in voordeel Froome'

Algemeen nieuws

Contador stelt Dumoulin als voorbeeld: 'Giro-Tour mogelijk, maar in voordeel Froome'

Alberto Contador denkt dat het mogelijk is om de Giro en de Tour in één jaar te winnen. Als voorbeeld stelt hij Tom Dumoulin, die in 2018 in beide rondes op hoog niveau reed, maar net naast de zege greep. Dat veel renners voor de dubbel gaan, is echter in het voordeel van Chris Froome, zo laat de oud-renner weten aan La Gazzetta dello Sport.

‘Of Froome zijn vijfde Tour kan winnen? Hij heeft er zeker de benen voor en heeft een sterk team om zich heen. Thomas pakte vorig jaar zijn kans en zou een rivaal kunnen zijn. Egan Bernal kan Froome ook verslaan, maar hij rijdt de Giro’, zegt Contador, die zwaar onder de indruk is van Bernal. ‘Hij is echt enorm sterk. Zijn potentieel is bijna beangstigend.’

'Giro-Tour-dubbel concurrenten in voordeel Froome'

Gevraagd naar de kansen op zeges in Giro én Tour, zegt Contador: ‘Dat kan, maar dan heb je een goed plan en een heel sterk team nodig. Heel wat tegenstanders van Froome kiezen ervoor om de dubbel te rijden, wat betekent dat het makkelijker voor Froome zal worden om de Tour te winnen. Niet iedereen kan namelijk binnen een maand herstellen van de Giro. Maar in 2018 heeft Dumoulin in beide rondes op constant hoog niveau gepresteerd. De praktijk is vaak anders dan de theorie en elke renner is anders.’

Bij de dubbel van Vincenzo Nibali zet Contador wel zijn vraagtekens. ‘Het herstel speelt een grote rol. In 2015 herstelde ik niet goed genoeg van de Giro. Vijf jaar eerder had dat anders geweest. Nibali is ook geen 28 meer en er komen ook jongeren als Bernal aan.’ Ook in Mas ziet Contador veel potentie. ‘Zijn fysiek is spectaculair, zijn potentie geweldig. Misschien is 2019 te vroeg voor de Tour, maar hij kan het zeker.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven