Like ons!
Nibali pleit voor meer veiligheid: 'Levensgevaarlijk, maar het gebeurt overal'

Algemeen nieuws

Nibali pleit voor meer veiligheid: 'Levensgevaarlijk, maar het gebeurt overal'

Vincenzo Nibali kwam vorig jaar in de Tour de France hard ten val op de Alpe d’Huez. Hij bleef achter een fotocameraband van een fan hangen en brak bij de val zijn rug. Volgens de Italiaan moet het allemaal veel veiliger rondom het peloton.

‘Ik had vorig jaar een goed seizoen tot die crash. Ik had een goede Tour, was gemotiveerd, stond goed in het klassement en er kwamen nog etappes voor me aan’, somt Nibali op bij Cycling Weekly. ‘De politie verklaarde dat er veel ontzettend dronken mensen op de Alpe d’Huez waren. Ze gaven toe dat ze waarschijnlijk meer politiemensen nodig hadden, maar dat het lastig is. Net als op bijvoorbeeld de Zoncolan, het is ontzettend moeilijk om de koers te controleren’, beseft Nibali.

Het seizoen is nog maar pas bezig en Nibali zag het alweer fout gaan. ‘In de Tour Down Under zagen we mensen renners raken in volle sprint, omdat ze met hun telefoon een selfie of foto wilden maken. Dat is levensgevaarlijk, maar het gebeurt helaas overal’, besluit de Haai van Messina. (Foto: Bahrain-Merida / Bettini Photo)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven