[Update] Roompot-Charles en Sunweb ook aan start in Ronde van Noorwegen Algemeen nieuws

[Update] Roompot-Charles en Sunweb ook aan start in Ronde van Noorwegen

Door Aljan Wassens 28 januari 2019 | 10:00


Jumbo-Visma is één van de eerste zeven bevestigde ploegen voor de Ronde van Noorwegen. De koers is een samenvoeging van de Ronde van Noorwegen en de Tour des Fjords en zal onder de eerstgenoemde naam dus verder gaan. De aanwezigheid van de Noor Amund Grøndahl Jansen en het feit dat het Noorse Visma vanaf 2019 op het shirt van de ploeg staat, maakt de Nederlandse formatie een graag geziene gast in de ronde die van 28 mei tot en met 2 juni op het programma staat.

De organisatie laat op de site van de koers weten dit jaar te rekenen op het sterkste deelnemersveld ooit met meer WorldTour-ploegen dan vorig jaar. In totaal zullen er 22 ploegen aan de start staan in Noorwegen. De koers vindt overigens plaats vlak nadat het WorldTour-peloton de Hammerseries heeft afgewerkt in Stavanger. Van 24 tot en met 26 mei vechten de ploegen daar om de zege. 

Naast Jumbo-Visma zijn ook onder meer UAE Emiraties met Alexander Kristoff en Sven Erik Bystrøm en Dimension Data met Edvald Boasson Hagen van de partij. De overige vier ploegen die al bekend zijn gemaakt zijn Michelton-Scott, Nippo-Vini Fantini-Faizane, Sport Vlaanderen Baloise en het Uno-X Norwegian Development Team. Vrijdag 25 januari maakt de organisatie op haar instagramaccount meer ploegen bekend.

Update - 10.00 uur (28 januari 2019): Ook Roompot-Charles en Sunweb van de partij in Ronde van Noorwegen

Naast Jumbo-Visma zijn ook Roompot-Charles en Team Sunweb van de partij in de Ronde van Noorwegen. Beide ploegen met veel Nederlandse inbreng zijn maandagochtend bevestigd als deelnemers. De startlijst kent een mooi aantal WorldTour-ploegen. Ook Deceuninck-Quick Step en EF Education First zullen aan de start staan. Vrijdag werd al bekend dat Team Sky, Lotto Soudal, Astana en Trek-Segafredo ook zullen starten in Noorwegen. (Foto: Twitter Roompot-Charles)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws