Like ons!
Viviani is sneller dan Ewan en zegeviert in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Algemeen nieuws

Viviani is sneller dan Ewan en zegeviert in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Elia Viviani heeft met de Cadel Evans Great Ocean Road Race de eerste eendagskoers van de WorldTour gewonnen. De Italiaans kampioen van Deceuninck-Quick Step was in Geelong sneller dan Caleb Ewan en Daryl Impey. De twee mochten wel mee het podium op.

Direct na de start reden drie renners weg. Rapper Laurens de Vreese (Astana) kreeg twee man van het gelegenheidsteam Korda Mentha Real Estate Australia mee: Nathan Elliot en Carter Turnbull. Op een kleine dertig kilometer van de streep was enkel De Vreese nog over en kreeg gezelschap van zijn ploeggenoot Davide Ballerini.

De van Androni Giocattoli naar Astana verhuisde Italiaan wint zijn koersen meestal in een sprint, maar probeerde het nu solo. Hij pakte een minuut, maar werd in de laatste ronde toch ingerekend. In een stevig uitgedunde groep probeerden o.a. Richie Porte en Dylan van Baarle de sprint nog te ontlopen. Het was tevergeefs en een groep van een dikke dertig renners ging sprinten voor de zege.

Door een voorbeeldige lead-out van Michael Mørkøv begon Viviani in een perfecte positie en hij maakte het karwei vakkundig af. Het was de tweede zege in 2019 voor de Italiaan. Ewan bood het meeste tegenstand en werd tweede. Impey hield Ryan Gibbons net af om de laagste podiumtrede. Jens Debusschere was de beste Belg op plek vijf, terwijl Gesink de eerste Nederlander was op de twaalfde positie. (Foto: Deceuninck-Quick Step Cycling Team/ Sigfrid Eggers)

Uitslag Cadel Evans Great Ocean Road Race

1. Elia Viviani
2. Caleb Ewan "
3. Daryl Impey
4. Ryan Gibbons
5. Jens Debusschere
6. Luke Rowe
7. Michael Mørkøv
8. Jay McCarthy
9. Owain Doull
10. Luis León Sánchez

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven