Van der Poel geen vrijbuiter meer: 'Die buikspieren van hem krijg je niet zomaar' Algemeen nieuws

Van der Poel geen vrijbuiter meer: 'Die buikspieren van hem krijg je niet zomaar'

Door Bram van der Ploeg 31 januari 2019 | 12:40


Mathieu van der Poel is sinds anderhalf jaar een stuk serieuzer met zijn sport bezig. Dat vertelt Christoph Roodhooft van Corendon-Circus aan Het Nieuwsblad. De Nederlander volgt vandaag de dag schema's, waar hij jaren geleden alles op gevoel deed.

'Ondanks zijn reputatie zat er altijd al een zekere lijn in zijn trainingen. Maar het klopt dat Mathieu zelf heel lang heeft aangegeven dat hij niet met een strak schema wilde werken. Hij had dat niet nodig. Hij had altijd op gevoel bereikt wat hij wilde bereiken. Maar op een zeker ogenblik stopt dat. Dat heeft Mathieu ook ingezien', aldus Roodhooft.

Het begon met wat schema's tijdens een trainingskamp en in 2019 komt er zelfs een performance manager naar de ploeg. Volgens Roodhooft liggen straks 340 van de 365 dagen vast voor Van der Poel. 'Mentaal is het best lastig om altijd zelf over alles te moeten nadenken. Of om vandaag niet te weten wat je morgen gaat doen. Een strikter schema kan ook bevrijdend werken.'

'Mathieu is daar heel consequent in'

Het levert Van der Poel bovendien veel op. Zijn discipline is alleen maar verder toegenomen. 'Ik ken weinig renners die zoveel zorg dragen voor hun lichaam. Nog eens: die buikspieren van hem krijg je niet zomaar. Hij zal zelden zijn oefeningen core stability verwaarlozen. Dat matje zit altijd in zijn bagage. Is dat altijd plezant? Nee, maar Mathieu is daar heel consequent in', aldus Roodhooft. (foto: printscreen VRT)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws