Like ons!
Herrada wint Trofeo Ses Salines na valpartijen op Mallorca, Mollema derde

Algemeen nieuws

Herrada wint Trofeo Ses Salines na valpartijen op Mallorca, Mollema derde

Jesus Herrada heeft de Trofeo Ses Salines gewonnen. De eerste van vier eendagskoersen in de zogenaamde Challenge Mallorca werd ontsierd door valpartijen, alvorens de Spanjaard van Cofidis er op de korte slotmuur met de winst vandoor ging. Bauke Mollema werd derde.

Rasmus Iversen (Lotto Soudal), Antonio Jesus Soto (Fundación Euskadi) en Jacob Hennessy (Canyon dhb p/b Bloor Homes) waren de drie die eigenlijk meteen vanuit de start ten aanval trokken. Na tien kilometer fietsen kregen ze al drie minuten voorsprong. Toen de klok al op 6:30 stond, vond Movistar het genoeg. De Spaanse ploeg zette wat mannetjes op kop van het peloton.

Na 75 kilometer peddelen werd er een dik minuutje van de voorsprong af geknabbeld, waardoor de drie vooraan niet konden freewheelen. Met een gemiddelde van 41,9 kilometer per uur was daar ook geen moment sprake van. Movistar trok een register extra open, waardoor er na 105 kilometer koers nog een gat van 3:40 over was.

Met nog zestig kilometer voor de wielen begon de finale echt en slonk het gat snel. Vlak nadat de auto's er tussenuit moesten, besloten Pim Ligthart en Lars Boom ervoor te gaan. Ze gingen samen in de achtervolging op de voorste drie. Binnen no-time kwamen de vijf bij elkaar, alleen zat het peloton er ook minder dan een halve minuut achter. Op 33 kilometer van de meet was het gedaan met alle voorpret, ondanks dat Hennessy zich nog het langst verweerde.

Niemand kwam in de diepe finale nog weg, waardoor het peloton zich kon voorbereiden op de Sant Salvador, waar bergop de beslissing zou gaan vallen. Na diverse valpartijen, waarbij onder meer Mikel Landa betrokken was, vielen Jose Goncalves en Guillaume Martin aan. Ze kregen zestien tellen, maar de laatste 700 meter bergop moesten nog komen. Op die steilste stroken was het Herrada die over de beste benen beschikte. Mollema werd derde na Martin, topfavoriet Alejandro Valverde werd vierde.

Uitslag Trofeo Ses Salines

1. Jesus Herrada
2. Guillaume Martin +0.11
3. Bauke Mollema ''
4. Alejandro Valverde ''
5. Tim Wellens +0.13
6. Sergio Higuita ''
7. Patrick Konrad '' 
8. Fabio Aru +0.16
9. Warren Barguil ''
10. Rafal Majka ''

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven