Like ons!
Solo brengt Buchmann de zege in Trofeo Andratx-Lloseta; Mollema wederom derde

Algemeen nieuws

Solo brengt Buchmann de zege in Trofeo Andratx-Lloseta; Mollema wederom derde

Emanuel Buchmann heeft op imposante wijze de Trofeo Andratx-Lloseta, de tweede Mallorca Challenge-koers, gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe gooide er een mooie solo uit en werd niet meer teruggehaald door de achtervolgers.

Na een begin vol aanvallen, en helaas ook vallen, was er een groepje van vier weg, te weten Toms Skujins, Nicolas Edet, Oscar Pelegri en Peio Goikoetxea. Ze pakten een paar minuten, maar wisten ook dat het ging ontploffen op de Puig Major, de col die halverwege de route aangedaan werd. De route moest overigens nog even omgeleid worden, vanwege een wegverzakking.

Ontploffen deed het niet echt, maar er kwamen slechts 20 renners samen aan de top van de berg. In de afdaling richting de finish werden de vluchters bijgehaald, mede dankzij inspanning van Alejandro Valverde, en wisten ook wat andere renners aan te sluiten via de achterdeur.

Na het terugpakken van de renners begon het grote aanvallen, met onder meer Emanuel Buchmann, Daniel Martin, Tim Wellens en Warren Barguil. Het was Buchmann die met iets minder dan twintig kilometer te gaan solo ging en toen men daarachter wat begon te twijfelen, kon hij alleen maar meer uitlopen.

De directe achtervolging bestond uit onder meer Guillaume Martin, Jürgen Roelandts, Gianluca Brambilla, Barguil, Wellens, Bauke Mollema en Jesus Herrada, maar de voorsprong die Buchmann had opgebouwd was genoeg om deze Trofeo Andratx-Lloseta te winnen. Daarachter, uiteindelijk niet ver achter Buchmann, werd gesprint voor de tweede plaats en deze sprint werd gewonnen door Tim Wellens. Mollema werd, net als donderdag, derde. (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo) 

Uitslag Trofeo Andratx-Lloseta

1. Emanuel Buchmann
2. Tim Wellens
3. Bauke Mollema
4. Pieter Weening
5. Jesus Herrada
6. Gianluca Brambilla
7. Guillaume Martin 
8. Jurgen Roelandts
9. Warren Barguil
10. Alejandro Valverde

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven