Like ons!
Ondertussen in het peloton | Dumoulin steelt de show bij 'Saved by the Bell'

Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Dumoulin steelt de show bij 'Saved by the Bell'

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Lees meer 'Ondertussen in het peloton'

Dumoulin beantwoordt vragen van kinderen

Tom Dumoulin heeft een vlotte babbel, ook als hij voor een klas vol nieuwsgierige kinderen staat. In het SBS-programma 'Saved by the Bell' werd hij onder vuur genomen door de klas, die hem alle mogelijke vragen mocht stellen. Heeft hij last van zijn billen tijdens het fietsen? Fietst hij weleens door rood? En heeft hij weleens gespiekt op school? Dumoulin sloeg zich er knap doorheen.

Uiteraard werd er ook gevraagd over het poep-incident in 2017. De klas liet hem zelfs spijkerpoepen. Het leukste van de hele uitzending? Als Dumoulin aan de klas moet uitleggen hoe IVF precies werkt. Oh, en wie zich afvroeg waarom hij een nieuw Instagram-account heeft aangemaakt, terwijl hij er reeds eentje had: 'Volgens mij ben ik gehackt, ik kom er niet meer op.'

Check Dumoulin in de uitzending vanaf 21:20 minuten.

NK Veldrijden in Zaltbommel

Zaltbommel zal in 2021 het stralende middelpunt zijn voor het NK Veldrijden. Dat laat de organisatie weten in een persbericht. In Gelderland zal de cross plaatsvinden op het parcours van de UiterwaardenCross.

'Wij zijn als organisatie natuurlijk ontzettend trots op wat wij samen met onze vrijwilligers en
sponsoren in twee jaar bereikt hebben en we zullen er voor zorgen dat de Bommelerwaard het
stralend middelpunt van sportminded Nederland zal zijn. Het NK gaat een wielerfeest worden voor
alle inwoners van de regio Zaltbommel', zo vertelt organisator Robert Schimmer van Stichting
Cyclocross Zaltbommel.

Irizar kondigt pensioen aan

De 39-jarige Markel Irizar stopt na dit seizoen als wielrenner. Dat heeft de Spanjaard dinsdag bekendgemaakt. Irizar begon zijn lange carrière bij Euskaltel, waarna hij koerste voor RadioShack en diens opvolger Trek. Irizar won niet veel in zijn carrière, maar stond wel aan de start van 19 grote rondes, waarvan zesmaal de Tour de France. De kans is groot dat hij dit jaar de twintig volmaakt.

Op eigen verzoek stopt Irizar na de Clasica San Sebastian, in eigen land. Hij noemt het een droom zijn loopbaan in die koers af te sluiten. De Bask kreeg in 2002 de diagnose teelbalkanker, maar overwon deze ziekte. In 2013 werd lang gedacht dat hij een Touretappe had gewonnen, maar uiteindelijk bleek het toch ploeggenoot Jan Bakelants te zijn die zegevierde in Ajaccio.

Van der Poel beste leerling van de klas

Mathieu van der Poel is na een succesvol seizoen op hilarische wijze op rapport gezet door Sporza. Een rapport waar de meesten jaloers op zijn overigens. Hij doet het zelfs zó goed dat juf Sporza blij is dat hij niet naar alle lessen komt en dat hij de uitmuntende oud-student Sven evenaart. Hij is dan ook over naar het voorjaar.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Net als vorig jaar uitstekend gewerkt @mathieuvanderpoel. Een kus van de juf en een bank vooruit!

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be) op

Einde seizoen voor David van der Poel

David van der Poel komt eind deze week niet in actie en daarmee is zijn veldritseizoen voorbij. De Nederlander kwam ten val in de cross van Hoogstraten en verrekte daarbij zijn kruisbanden, was de prognose. Uit onderzoek bleek vandaag echter dat er een scheurtje in één van de kruisbanden zit. Hij hoeft niet geopereerd te worden, maar moet voorlopig rust houden en kan daarom niet uitkomen in de laatste twee crossen van het seizoen.

De Jongh keert terug op plaats ongeluk

Steven de Jongh heeft vier maanden na het ongeluk een bezoek gebracht aan de plek des onheils. Samen met zijn vrouw heeft hij de La Ganga op- en afgereden. Toevallig kwamen de twee ook Robert Gesink tegen die meehielp met zoeken tijdens de vermissing van De Jongh.

Israel Cycling Academy scout jonge Colombianen

Dat Colombianen al op jonge leeftijd goed klimmen wisten we. Maar dat ze de volgwagens van het profpeloton bijgehaald krijgen, is toch wel een prestatie van formaat. Deze twee jongens krijgen nu een bidon van Israel Cycling Academy, maar misschien zit er over een paar jaar wel een contract in!

Degenkolb start crowdfunding voor junioren Parijs-Roubaix

John Degenkolb, oud-winnaar van Parijs-Roubaix, houdt de kasseienkoers altijd in zijn hart. Om die reden heeft hij een crowdfunding-actie gestart om de juniorenwedstrijd te behouden. 'Als wielrennen een duurzame toekomst tegemoet wil gaan, moeten zulke wedstrijden voor jongeren er nou eenmaal zijn. Ik heb een speciale relatie met de koers, en hij heeft me vroeger geïnspireerd om te gaan fietsen', zegt hij in l'Equipe. Zelf maakt Degenkolb €2.500 over naar de organisatie. Zijn doel van €10.000 bleek niet te hoog ingeschat, na een halve dag was het bereikt.

Vantornout brengt Van der Poel met Ferrari naar cross

Klaas Vantornout had beloofd Mathieu van der Poel met de Ferrari naar de cross in Middelkerke te brengen. Belofte maakt schuld, maar Vantornout vindt het zo te zien geen probleem om te doen. 

Van Kessel moet cross Middelkerke laten schieten

Vandaag, op zaterdag 16 februari, wordt in Middelkerke de laatste manche van de Superprestige in het veldrijden verreden. Waar het vooral de vraag is of Mathieu van der Poel ook deze laatste zal winnen, is het niet voor iedereen feest. Corné van Kessel ligt ziek op bed, en kan daardoor niet meedoen.

Medeleven voor Geschke in het peloton

Simon Geschke kende geen gelukkig debuut voor CCC. Zijn harde valpartij in de ronde van Murcia kwam hem op een gebroken elleboog te staan. Uit verschillende hoeken van het peloton, bijvoorbeeld die van Koen de Kort, wordt medeleven getoond.

Nieuwe tanden voor Wallays

Na zijn zware val in de Ronde van San Juan, waar hij onder meer een hersenschudding, een gebroken kaak en gebroken tanden opliep, kan Jelle Wallays weer mooi lachen. Hij moest het een tijdje stellen zonder zijn voortanden, maar vandaag kreeg hij tandprotheses. Hij kan alleen nog geen vast voedsel eten. 

Kruijswijk op stoom

Steven Kruijswijk reed dit jaar nog geen koers, maar de Nederlander zit zeker niet stil. Een nietsvermoedende toerfietser kreeg tijdens zijn inspanning twee keer te maken met Kruijswijk, die als een raket voorbij vloog. Voor mensen die zich afvragen of ze een prof bij kunnen benen; hier het antwoord:

(foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven