Like ons!
Tankink waarschuwt: 'Van der Poel moet klassiekers in eerste jaren winnen'

Algemeen nieuws

Tankink waarschuwt: 'Van der Poel moet klassiekers in eerste jaren winnen'

Als Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wil winnen, dan moet hij dat in de eerste jaren van zijn wegcarrière doen. Dat stelt Bram Tankink in een interview met Procycling. De oud-renner voorspelt dat de scherpte er na enkele jaren afgaat.

‘Of hij dit jaar de Ronde van Vlaanderen kan winnen? Als hij zich erop toelegt wel, net als Van Aert’, stelt Tankink. Maar het moet wel snel gebeuren, waarschuwt Tankink. ‘Hij heeft nu door het mountainbiken en crossen een hoge zuurstofopname, maar als hij volledig overstapt op de weg wordt dat minder. Dan stomp je een beetje af’, aldus de man uit Haaksbergen.

Tankink stelt Lars Boom als voorbeeld. ‘In de eerste jaren nadat hij was overgekomen van de cross was hij supergoed. Geldt ook voor Zdenek Stybar, die evenmin echt is doorgebroken. Mathieu weegt meer dan zeventig kilo, wat mensen er niet van weerhoudt om te roepen dat hij ook nog eens de rondewinnaar van de toekomst is. Vergeet het maar, dat gaat hij niet worden. Als hij Vlaanderen en Roubaix wil winnen, moet hij dat direct in de eerste jaren zien te doen.’ (Foto: screenshot)

Meer wielerinterviews lezen? Koop de nieuwste Procycling!

1 reacties

  1. Westfreeze

    Westfreeze

    11 Mar 2019 om 18:59

    Lars Boom is een klasserenner en won 24 cyclocrossen bij de elite vanaf 2004. MvdP won er 32 dit seizoen.....

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven