Like ons!
Het resterende programma van Van der Poel; Nederlander voegt extra race toe

Algemeen nieuws

Het resterende programma van Van der Poel; Nederlander voegt extra race toe

Mathieu van der Poel koerst het hele jaar door, in het veld, op de weg en op de mountainbike. In de Leiderstrui houdt de kalender van Van der Poel sinds het afgelopen veldritseizoen voor je bij. 

Wegseizoen Van der Poel

Vlak na zijn laatste cross mocht Van der Poel voor het eerst aan de bak op de weg. Op 21 februari startte hij in de Tour of Antalya en won hij meteen een etappe. Sindsdien had hij even rust tot hij op 20 maart Nokere Koerse reed en twee dagen later Bredene Koksijde Classic. Daarna startte het echte werk in de grotere voorjaarsklassiekers.

Op donderdag 14 maart maakte Corendon Circus bekend dat Van der Poel in plaats van de Bredene Koksijde Classic op 22 maart koos voor de GP Denain op 24 maart. De semi-klassieker vormde de laatste test voor de 31e, toen Van der Poel in Gent Wevelgem aan de start stond. Na het klassieke voorjaar voegde de Nederlander nog één koers toe aan zijn wegseizoen; de Puivelde Koerse op 15 mei.

21-24 februari: Tour of Antalya - 1 Ritzege
20 maart: Nokere Koerse - Crash
24 maart: GP Denain - Winst
31 maart: Gent Wevelgem - Vierde
3 april: Dwars door Vlaanderen - Winst
7 april: Ronde van Vlaanderen - Vierde
9-12 april: Circuit Cycliste Sarthe - 1 Ritzege
17 april: Brabantse Pijl - Winst
21 april: Amstel Gold Race - Winst
15 mei: Puivelde Koerse

Mountainbikeseizoen Van der Poel

Na het wegseizoen gaat Van der Poel zich voorbereiden op een volledig mountainbikeseizoen. Van der Poel begint op 9 mei aan de Belgian Mountainbike Challenge, waarna hij op 18 mei aan de start staat van de Wereldbeker in Albstadt, slechts een maand na de Amstel Gold Race en gaat daarna naar Nove Mesto, Vallnord, Les Gets, en het Europees Kampioenschap. Val di Sole, Lenzerheide en het WK worden verreden in augustus. In september rijdt hij nog in Snowshoe, terwijl hij ook tijdens het veldritseizoen nog gaat mountainbiken. Op 5 oktober rijdt hij het olympisch testevent in Tokio.

(Foto: Screenshot Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven