Like ons!
Van Avermaet wil bevestiging: 'Terpstra reed jaar geleden supergoed omhoog'

Algemeen nieuws

Van Avermaet wil bevestiging: 'Terpstra reed jaar geleden supergoed omhoog'

Greg Van Avermaet hoopt in de Ronde van Valencia, die vandaag (woensdag) van start gaat, op bevestiging van zijn vorm. De renner stelt in een gesprek met Het Nieuwsblad dat vooral de klassieke mannen elkaar al zullen testen.

'Wij zijn allemaal egootjes op een fiets. Je probeert mekaar te wegen. Zeker in die eerste wedstrijden. Dat moet niet direct met een resultaat zijn. Een gevoel kan volstaan. Gaat de weg omhoog straks en jij zit er nog bij, dan voel je je goed. Kan je iemand lossen, dan krijgt zijn vertrouwen een deuk. Zo zitten we naar mekaar te kijken. Naar Olli, naar Terpstra… Onderweg én in de uitslag', zo legt Van Avermaet uit.

Volgens hem betekent vorm in zulke meerdaagse koersen vaak vorm in het voorjaar. 'Staat iemand opvallend ver in de rangschikking: "Oei, zou die ziek zijn?" Maar ook omgekeerd. Staat er iemand verrassend goed: "Tiens, waar komt die vandaan?" En ja, dat zegt soms iets. Ik herinner mij hoe Terpstra een jaar geleden supergoed omhoog reed in het begin van het seizoen. En wie won de E3 Harelbeke en de Ronde?' (foto: Chris Auld Photography)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven