Stuyven werkt aan sprint: 'Leukste zou zijn dat Greg denkt: 'Shit, Jasper is mee'' Algemeen nieuws

Stuyven werkt aan sprint: 'Leukste zou zijn dat Greg denkt: 'Shit, Jasper is mee''

Door Marijn van den Berge 07 februari 2019 | 09:18


Jasper Stuyven heeft deze winter flink aan zijn sprint gewerkt. Dat vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Niet dat hij opeens alle sprinters op het rooster gaat leggen, maar de Belg merkt een aanzienlijke verbetering, waarmee hij hoopt hoge ogen te gooien in de klassiekers.

Stuyven sprint met zijn hoofd zo’n achttien centimeter lager dan normaal. Het effect? ‘Ik trap geen piekwaarde van 1500 watt, maar in plaats van twintig seconden aan 63 per uur, zal ik nu misschien twintig seconden aan 65 kilometer per uur kunnen gaan’, legt Stuyven uit. En dus werd er flink veel getraind op de nieuwe houding en op de baan met David Muntaner.

Wat kan Stuyven na deze ontwikkeling én 2000 euro aan investeringen lichter? ‘In de Vuelta van 2015 won ik een sprint van vijftig man, maar das na een heuvelrit. In een vlakke rit schiet ik sowieso tekort. Het zou dus belachelijk zijn om mij nu plots te willen omvormen tot een massasprinter. De ploeg betaalt me ook om te scoren in het voorjaar.’ Want sprintbenen krijgen heeft ook zo zijn nadelen. ‘Dan ben ik weer te zwaar om met de besten de Vlaamse hellingen op te knallen.’

En daar blijft de focus liggen, in het voorjaar. ‘Ik denk dat ik zeker top vijf waard ben in Sanremo. Maar als ik in een klassieker met een groep vooruit ben ga ik niet alleen gokken op mijn sprint. Ik blijf aanvallen. Sagan en Van Avermaet blijven moeilijk te kloppen in de sprint. Al hoop ik dat ik Greg nu wel kan verslaan. Het leukste zou zijn dat Greg denkt: 'Shit, Jasper is mee', als het aankomt op een sprint met een kleine groep.’ (Foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws