Vanmarcke stippelt andere koers uit: 'Ik had er mijn bedenkingen bij' Algemeen nieuws

Vanmarcke stippelt andere koers uit: 'Ik had er mijn bedenkingen bij'

Door Marijn van den Berge 07 februari 2019 | 09:34


Sep Vanmarcke gooit het voor het eerst sinds jaren over een andere boeg. Eerder reed hij altijd in onder meer de Ronde van Valancia en de Algarve in aanloop naar de voorjaarsklassiekers, maar nu doet de renner van EF Education First het anders.

Vanmarcke start in de Ster van Bessèges, waarna hij naar de Tour de la Provence en de Tour du Haut Var gaat. ‘Ik had er eerst mijn bedenkingen bij, maar nu ben ik blij dat ik hier zit’, zegt Vanmarcke tegen Het Nieuwsblad. ‘Ik heb intussen gemerkt dat zowat iedereen naar Frankrijk vlucht. Vorig jaar stonden er bij wijze van spreken nog twee WorldTour-ploegen aan de start, nu is het deelnemersveld qua WorldTour-renners hetzelfde als elders.’

En dus is het ook meteen een prima test voor richting het voorjaar, waar Vanmarcke de meeste koersen rijdt: ‘Voor het eerst sla ik Kuurne-Brussel-Kuurne over om fris te zijn in maart en april. Ik pas ook voor het weekend van de Strade Bianche en doe opnieuw niet mee aan Sanremo’, aldus de dertigjarige Belg. (Foto: EF Education First / Jojo Harper)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws