[Update] Sky-baas Brailsford schoof aan bij gesprek over Colombiaanse ploeg Algemeen nieuws

[Update] Sky-baas Brailsford schoof aan bij gesprek over Colombiaanse ploeg

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2019 | 12:15


Rigoberto Uran is blij met alle goed presterende Colombianen in de WorldTour, maar het liefst ziet hij zijn landgenoten winnen onder de eigen vlag. In gesprek met Revista Mundo Ciclístico openbaart hij het plan voor een eigen ploeg.

'Het is tijd dat Colombia in de grote rondes rondrijdt met een eigen merk, een eigen ploeg dus', zo stelt Uran, die niet alleen droomt, maar ook al actie ondernam door een gesprek aan te gaan met de Colombiaanse wielerbond en president van Colombia Ivan Duque. 'Het was een zeer goed gesprek.'

Een Colombiaanse WorldTour-ploeg is zo'n gek idee nog niet, met op dit moment achttien Colombianen in het peloton. Naast Uran rijden ook Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez en Esteban Chaves al jaren goed. Bovendien is er op het sprintersvlak met Fernando Gaviria en Alvaro Hodeg genoeg aanwas. Egan Bernal en Ivan Sosa zijn de talenten in opkomst. 

Uran lijkt geen plan te hebben om al zijn landgenoten in één ploeg te krijgen, het gaat hem ook om de toekomst. Ernesto Lucena van de Colombiaanse wielerbond heeft wel oren naar een goed plan voor sport en onderwijs. 'Het was een productieve ontmoeting om te praten over de toekomst van de wielersport in Colombia. We dromen er allemaal van om een ploeg te hebben die meedoet in de grote wedstrijden.'

Update - 12.11 uur (13 februari 2019): Ook Brailsford sprak met Colombianen

Naast Rigoberto Uran, Ivan Duque en Ernesto Lucena heeft ook Dave Brailsford bij het overleg gezeten over de toekomst van het Colombiaanse wielrennen. De ploegbaas van Team Sky is volgens El Espectador een optie om de plannen voor een Colombiaanse ploeg in de WorldTour te realiseren. Momenteel rijden er met Egan Bernal, Sebastian Henao en Ivan Sosa al drie Colombianen bij Team Sky. (foto: Instagram Uran)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws