Like ons!
Van der Poel blij met inspraak: 'Bij Deceuninck-Quick Step ben ik een nummer'

Algemeen nieuws

Van der Poel blij met inspraak: 'Bij Deceuninck-Quick Step ben ik een nummer'

Christoph Roodhooft vindt het onzin dat Mathieu van der Poel het klassieke voorjaar ingaat met een mindere ploeg dan anderen. Volgens hem is Corendon-Circus juist een sterke ploeg, omdat men allemaal rijdt voor één kopman.

'Een ploeg is zeven man, een kopman met zes renners. Trek daarvan een halve kopman af en twee die rijden met in hun achterhoofd dat ze ook weleens hun kans willen wagen. Dat zijn nog drie man die werken voor de kopman. Wij hebber er zo zes, honderd procent voor Mathieu, een kopman die je in geen vijf ploegen vindt', zo legt ploegbaas Roodhooft uit aan De Morgen.

Als voorbeeld van die laatste uitspraak, stelt Roodhooft dat Van der Poel het iedereen in de WorldTour lastig kan maken. Hij noemt de Waalse Pijl: 'Daar rijden ze hem er niet af en hij gaat versnellen als die anderen denken: dju!' Ook in de cross verbaast Roodhooft zich vaak over het gemak van Van der Poels zeges. 'We hebben af en toe bloed geprikt na een wedstrijd en die lactaat­waarden waren zo laag dat het leek alsof hij intensieve uithouding had getraind en nooit echt diep was gegaan. Zélfs in de duinen van Koksijde.'

Van der Poel: 'En dan moet ik blijven zitten'

Van der Poel zelf hoeft dan ook niet weg met een contract tot eind 2023. 'Omdat ik het hier naar mijn zin heb. Omdat de ploeg rond mij is gebouwd. Omdat ik iets te zeggen heb. Stel dat ik naar Deceuninck-Quick Step ga, ben ik dan niet eerder een nummer, een van de vijf die een grote koers kunnen winnen? Dan krijg ik een collega mee in de koers die al op honderd kilometer demarreert en zorgt dat hij weg is en dan moet ik blijven zitten. En bij welke ploeg mag ik de drie disciplines combineren?' (foto: screenshot Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven