Like ons!
Campenaerts zag al maand geen dopingcontroleur in Namibië: 'Verschrikkelijk'

Algemeen nieuws

Campenaerts zag al maand geen dopingcontroleur in Namibië: 'Verschrikkelijk'

Victor Campenaerts vermaakt zich prima in Namibië, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De Belg van Lotto Soudal is twee maanden in Afrika om zich optimaal voor te bereiden op het werelduurrecord dat hij wil verbreken. Alles klopt, behalve de controle op doping.

'Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben één van de beste tijdrijders ter wereld. Ik ga naar een exotisch land. En in meer dan een maand heb ik nog geen enkele controle gekregen', aldus Campenaerts. 'Terwijl er bij zo’n verre stage toch een belletje zou moeten afgaan: Misschien probeert hij controles te ontvluchten. Ik heb overwogen om het er op mijn whereabouts in drukletters bij te zetten: KOM MIJ ALSTUBLIEFT CONTROLEREN!'

De Belg is naar eigen zeggen schoon, maar hij vindt het niet kloppen dat hij ineens een maand van de radar kan zijn. 'Ik ben wel de enige die kan weten dat ik zuiver ben. Dat ze al een maand niet komen, vind ik teleurstellend. Tom Dumoulin en Rohan Dennis zijn renners die een heel logische progressie hebben gemaakt in hun loopbaan, dus zonder enige insinuatie. Maar mochten zij deze trip maken, zou ik ook graag hebben dat ze gecontroleerd worden.' (foto: Instagram Campenaerts)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven