Like ons!
Yates wint vierde etappe Ronde van Valencia, Izagirre is de nieuwe leider

Algemeen nieuws

Yates wint vierde etappe Ronde van Valencia, Izagirre is de nieuwe leider

Adam Yates heeft de vierde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. Op de slotklim was hij oppermachtig. Alejandro Valverde werd tweede. Ion Izagirre wist zich te verzekeren van de leiderstrui, die hij overnam van Edvald Boasson Hagen.

Silvan Dillier (AG2R), João Rodrigues (W52-FC Porto) en Diego Rubio Hernandez (BURGOS BH), in de bolletjestrui, vormden al vroeg de kopgroep. Zij hielden constant een voorsprong van ongeveer drie minuten. Op veertig kilometer voor het einde liet Rubio zich terugzakken, terwijl Dillier en Rodrigues hun voorsprong uitbouwden tot vier en een halve minuut. Met nog dertig kilometer te gaan liet Dillier ook Rodrigues achter. De Zwitser ging met drie en een halve minuut voorsprong de laatste twintig kilometer in.

Langzaamaan kwam het peloton dichterbij, maar Dillier behield een kleine voorsprong. Met zes kilometer te gaan had hij nog ruim een minuut. De ploegen van Daniel Martin en Greg Van Avermaet voerden het peloton aan. Met drie kilometer voor het einde was het Movistar dat voor Valverde het tempo omhoog gooide. Dillier streed voor wat hij waard was, maar kon niet voorkomen dat het peloton terug kwam. 

Vanaf dat moment regende het aanvallen. Eerst Valverde, daarna Merhawi Kudus en daarna Yates. Jesús Herrada voerde daarna het tempo nog eens op, waardoor er een groep van ongeveer tien man overbleef. Yates plaatste nogmaals een aanval en sloeg een gat dat Valverde moest dichtrijden. Valverde kon zichzelf alleen van een tweede plek verzekeren, en moest Yates voor zich houden. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 4 Ronde van Valencia:

1. Adam Yates
2. Alejandro Valverde +0.00
3. Pello Bilbao +0.02
4. Ion Izagirre +0.03
5. Daniel Martin +0.04
6. Sergio Higuita +0.05
7. Jesus Herrada +0.12
8. Jack Haig +0.17
9. Ben Hermans +0.25
10. Luis Leon Sanchez +0.42

Klassement na etappe 4 Ronde van Valencia:

1. Ion Izagirre
2. Alejandro Valverde +0.07
3. Pello Bilbao "
4. Daniel Martin +0.16
5. Dylan Teuns +0.18
6. Jesus Herrada +0.29
7. Jack Haig +0.33
8. Adam Yates +0.34
9. Edvald Boasson Hagen +0.46
10. Rui Costa +0.48

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven