Like ons!
Costa zet door na beenamputatie: 'Brengt me meer dan het me heeft afgenomen'

Algemeen nieuws

Costa zet door na beenamputatie: 'Brengt me meer dan het me heeft afgenomen'

Op 29 juli 2018 voltrok zich in de bergen van California een drama. De jonge oud-wielrenner Adrien Costa kwam vast te zitten tussen een rotsblok en zag zijn been in het ziekenhuis geamputeerd worden. Maar zijn hoofd heeft hij zeker niet laten hangen.

Eerder vertelde hij al over het ongeval zelf en niet veel later zagen we een foto op social media, waarop hij op de fiets zat. Het leven van Costa staat zeker niet stil. ‘Ik heb mijn studie Psychologie weer opgepakt en train veel: krachttraining, indoor klimmen, skiën, hiken en natuurlijk fietsen.’ Wel staat Costa anders in het leven na zijn ongeval. ‘Ik voel me meer verantwoordelijk. Ik realiseer me dat ik alles uit deze tweede kans moet halen’, zegt hij tegen L’Equipe.

Maar zeker niet alles is weer zo positief als het lijkt. ‘Vaak heb ik nog steeds moeite om alles te verwerken en mijn toekomst terug op te bouwen. Maar ik leer veel over mezelf, houd mijn ogen en oren open en dat is een reis die ik de rest van mijn leven zal maken.’ Toch was Costa een maand na het ongeluk alweer aan het sporten en heeft hij zijn lot geaccepteerd. ‘Ik moet wel. Ik had gelukkiger geweest zonder het ongeluk, maar je moet het ook als een kans zien. Ik denk dat het me uiteindelijk meer brengt, dan dat het me heeft afgenomen.’

Costa: 'Dankzij wielerwereld hoopvol en positief'

Een terugkeer in het wielrennen lijkt echter te ver gegrepen. ‘Ik voel mezelf nog steeds een atleet, maar ik denk niet dat ik terugkeer naar wedstrijden op een formele manier. Wel inspireert het me om mezelf fysieke en mentale grenzen te stellen en die elke keer wat op te schuiven’, aldus Costa, die veel steun kreeg uit de wielerwereld, mede dankzij een crowdfunding. ‘Soms voel ik mezelf niet waardig om zoveel bemoediging te krijgen uit de wielerwereld. Maar dankzij die community ben ik er hoopvol en positief uitgekomen.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven