Jungels krijgt vertrouwen voor Roubaix: 'Altijd goed kasseigevoel gehad' Algemeen nieuws

Jungels krijgt vertrouwen voor Roubaix: 'Altijd goed kasseigevoel gehad'

Door Ward Hilhorst 16 februari 2019 | 08:31


Dit jaar zal Bob Jungels zich focussen op de kasseienklassiekers. Hij laat hiervoor de Ardennenklassiekers lopen, terwijl hij vorig jaar nog Luik-Bastenaken-Luik wist te winnen. Wilfried Peeters, ploegleider bij Deceuninck-Quick-Step, laat in Het Nieuwsblad weten zijn kansen hoog in te schatten.

Jungels wist vrijdag de vierde etappe van Colombia 2.1 te winnen. De vorm die hij hiermee laat zien blijft niet onopgemerkt. Of het genoeg is om de switch naar de kasseienklassiekers te maken? Peeters denkt van wel. 'Hij kwam er zelf mee bij de eerste stage. Als zo'n renner zich dus wil toeleggen op de kasseien, zou ik het dom vinden dat te weigeren. Qua programma komt het ook goed uit, zo heeft hij wat rust voor de Giro.'

Ook Jasper Stuyven, renner van Trek-Segafredo, onderschat de Luxemburger niet. 'Hij heeft altijd een zeer goed kasseigevoel gehad. Als neoprof ging hij heel lang mee in Parijs-Roubaix, als helper van Fabian Cancellara.' Hij denkt dat Jungels meteen om de prijzen kan meedoen. 'Als Bob twee kilo zwaarder is dan vorig jaar in de Ardennen vorig jaar, rijdt hij straks zeker bij de eerste twintig. En bij Quick-Step weet je het dan nooit.' (Foto: Deceuninck-Quick Step Cycling Team/ Sigfrid Eggers)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws