Like ons!
Luis Leon Sanchez wint tweede etappe Ronde van Murcia en pakt eindklassement

Algemeen nieuws

Luis Leon Sanchez wint tweede etappe Ronde van Murcia en pakt eindklassement

De tweede en laatste etappe van de Ronde van Murcia is gewonnen door Luis Leon Sanchez. Hij wist in een sprint-à-deux Alejandro Valverde te verslaan. Hiermee wint Sanchez ook het algemeen klassement, door de leiderstrui van zijn ploeggenoot Pello Bilbao over te nemen. 

Er werd tientallen kilometers gestreden om in de kopgroep te komen, en uiteindelijk waren twaalf mannen succesvol. Zij hielden lange tijd een voorsprong van rond de minuut. Vanuit dit groepje was het Jacob Fuglsang die zijn geluk alleen beproefde. Met nog zestig kilometer te gaan was hij de enige van de kopgroep die nog niet door de kopgroep gegrepen was. Het bleek van korte duur, tien kilometer later vond er een hergroepering plaats, waardoor er zich vooraan een groep van rond de veertig man vormde.

Op twaalf kilometer voor het einde was het wereldkampioen Valverde die demarreerde met Sanchez in zijn wiel. Zij sloegen een gaatje van ruim twintig seconden op het uitgedunde peloton. Sanchez moest daarna ook lossen bij Valverde, waardoor die laatste solo richting de top ging. In de laatste tien kilometer werd hij achtervolgd door een peloton van tien man, met onder andere klassementsleider Bilbao.

In de laatste vijf kilometer wist Sanchez terug te komen bij Valverde. Met zijn tweeën vochten zij de strijd om de winst uit. Die strijd wist Sanchez uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen.

Uitslag etappe 2 Ronde van Murcia

1. Luis Leon Sanchez
2. Alejandro Valverde "
3. Matteo Trentin
4. Patrick Konrad
5. Pello Bilbao
6. Oscar Rodriguez
7. José Herrada
8. Jacob Fuglsang
9. Omar Fraile
10. Sergei Chernetsky

Eindklassement Ronde van Murcia

1. Luis Leon Sanchez
2. Alejandro Valverde
3. Pello Bilbao +0.10
4. Patrick Konrad +0.13
5. Omar Fraile +0.16
6. Jakob Fuglsang
7. Matteo Trentin +0.19
8. José Herrada
9. Oscar Rodriguez
10. Sergei Chernetski +1.35

(Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven