Like ons!
Ackermann sprint naar eerste zege van het seizoen in Clasica de Almería

Algemeen nieuws

Ackermann sprint naar eerste zege van het seizoen in Clasica de Almería

Pascal Ackermann heeft de Clásica de Almeria op zijn naam weten te schrijven. In een overgebleven groep van om en nabij de 35 renners wist hij af te rekenen met Marcel Kittel en Luka Mezgec. Het is voor Ackermann zijn eerste zege van 2019. 

Al snel na het vertrek vormde zich een kopgroep met twee Nederlanders: Jetse Bol (Burgos-BH) en Justin Timmermans (Roompot-Charles). De andere namen: Carlos Verona (Movistar), Juan Lopez (Euskadi-Murias), Axel Journiaux (Direct-Energie), Emerson Oronte (Rally Cycling) en Petr Rikunov (Gazprom-Rusvelo). Het peloton onder leiding van Astana en Katusha-Alpecin hield de koplopers op een kleine vier minuten.

Nadat de kopgroep was gegrepen, ontstond er met nog zo'n vijftig kilometer voor de boeg een breuk in het peloton. Na deze afscheiding nam Mitchelton-Scott het initiatief door Matteo Trentin en Luka Mezgec in de voorste gelederen te positioneren. Ook BORA-hansgrohe en Katusha-Alpecin waren met respectievelijk Kittel en Ackermann van de partij. Nadat duidelijk werd dat Trentin de sprint voor Mezgec aantrok ging Ackermann er al snel overheen. Kittel leek op de meet zijn landgenoot nog te passeren, maar kwam uiteindelijk enkele centimeters te kort voor de overwinning. Lars Boom en Sjoerd van Ginneken sprintten namens Roompot-Charles mee en eindigden uiteindelijk als achtste en negende in de uitslag. 

Uitslag Clásica de Almeria

1. Pascal Ackermann
2. Marcel Kittel "
3. Luka Mezgec
4. Carlos Barbero
5. José Rojas
6. Thomas Boudat
7. Edward Planckaert
8. Lars Boom
9. Sjoerd van Ginneken
10. Pieter Vanspeybrouck

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven