Like ons!
Quintana wint zesde etappe Colombia; eindzege voor López na heftige slotklim

Algemeen nieuws

Quintana wint zesde etappe Colombia; eindzege voor López na heftige slotklim

Nairo Quintana heeft de laatste etappe van de Ronde van Colombia weten te winnen. Na een hevige strijd met landgenoten Miguel Angel Lopez en Egan Bernal, was de Colombiaan op de slotklim uiteindelijk de sterkste renner van de dag. Lopez nam de leiderstrui over van Julian Alaphilippe en mag het eindklassement op zijn naam schrijven. 

Tijdens de 173,8 kilometer lange etappe sprongen vier renners weg: Edwin Ávila Vanegas, Diego Ochoa, Wilmar Paredes en Alex Cano Ardila. Aangevoerd door Deceunick-Quick-Step wist het peloton het viertal nog voor het begin van de slotklim te pakken te krijgen. Chris Froome liet zich hierna veelvuldig van voren zien en cijferde zich op deze manier weg voor zijn Colombiaanse ploeggenoten Bernal en Ivan Sosa

De beklimming van de Alto de las Palmas zorgde voor behoorlijk wat geweld. Onder aanvoering van Team Sky kon Alaphilippe het stevige tempo niet langer volgen en hij raakte zodoende zijn leidende positie in het algemeen klassement kwijt. Vooraan opende Winner Anacona de aanval. Dit bleek het begin te zijn voor een spervuur aan Colombiaanse demarrages.

López reageerde als eerste en kreeg naast ploeggenoot Quintana ook Bernal, Sosa en Daniel Martinez met zich mee. Daar waar Martinez niet in staat bleek te kunnen volgen, ging ook Anacona eraf. Met nog enkele kilometers te gaan kwamen Quintana en Sosa in aanraking met een toeschouwer en leken daarmee kansloos voor de zege. Toch wisten zij zich knap terug te knokken en kon Quintana het uiteindelijk afmaken. López eindigde als derde en wist met vier seconden voorsprong op Sosa het eindklassement naar zich toe te trekken. 

Uitslag zesde etappe Ronde van Colombia

1. Nairo Quintana
2. Iván Sosa +0.08
3. Miguel Angel López "
4. Egan Bernal +0.16
5. Rigoberto Uran +1.01
6. Daniel Martínez "
7. Jhojan García +1.27
8. Dider Chaparro +1.32
9. Sergio Henao +1.35
10. Jhonatan Narváez +1.40

Eindklassement Ronde van Colombia

1. Miguel Angel López
2. Iván Sosa +0.04
3. Daniel Martínez +0.42
4. Egan Bernal +0.54
5. Nairo Quintana +1.04
6. Rigoberto Urán +1.31
7. Julian Alaphilippe +1.33
8. Sergio Henao +2.41
9. Richard Carapaz +2.46
10. Rodrigo Contreras +2.47

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven