Philipsen hekelt 'hiërarchie': 'Iedereen heeft evenveel recht om kans te grijpen' Algemeen nieuws

Philipsen hekelt 'hiërarchie': 'Iedereen heeft evenveel recht om kans te grijpen'

Door Bram van der Ploeg 22 februari 2019 | 09:27


Jasper Philipsen is niet van plan om in zijn eerste seizoen in de WorldTour voorzichtig te gaan sprinten. De snelle man van UAE Team Emirates vertelt aan Het Nieuwsblad dat hij lak heeft aan de zogenaamde hiërarchie onder sprinters.

Philipsen won al een rit in de Tour Down Under door Caleb Ewan met een gevecht om een positie zo te frustreren dat die een kopstoot uitdeelde. 'Soms maak je onbewust een fout, en denk je: Oei, die jongen moest hierdoor wel uitwijken. Dat is part of the game, maar het is nooit mijn bedoeling iemand bewust van de weg te rijden of zelf gedeclasseerd te worden. Het is ook niet dat ik iemand sla of zo. Je moet gewoon je armen gebruiken om te proberen je positie af te dwingen. Elk van de twintig sprinters wil in die twee beste posities zitten, het is een gevecht.'

De jonge Philipsen is niet van plan zijn strijdplan te veranderen jegens de grote namen. 'De regel in het peloton – wie nieuw is of nog niks gewonnen heeft, moet zich afzijdig houden – die volg ik niet. Iedereen heeft evenveel recht om zijn kans te grijpen. In de Ronde van Californië had ik zo eens een discussie met Gaviria. Ik ging in het wiel zitten van Richeze, zijn lead-out. Fernando had dat niet graag. Tja. Ik ga niet vanop de vijfde rij toekijken om dan te sprinten voor de vijftiende plaats omdat pakweg Sagan en Viviani toevallig ook willen sprinten. Zij zijn ook jong geweest en hebben hun naam moeten maken. Ik probeer er voor mij het beste van te maken, maar telkens met respect.' (foto: UAE Team Emirates/Bettini Photo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws