Like ons!
Ewan verrassende winnaar op de Hatta Dam, Dumoulin in de aanval

Algemeen nieuws

Ewan verrassende winnaar op de Hatta Dam, Dumoulin in de aanval

Caleb Ewan heeft verrassend de vierde etappe van de UAE Tour gewonnen. Op de steile Hatta Dam was het de Lotto Soudal-renner die als eerste over de streep kwam in de sprint. Tom Dumoulin koos de aanval, zonder succes.

Voor het eerst deze ronde zaten er WorldTour-renners in de kopgroep van de dag. Naast Igor Boev, Artem Nych, Stepan Kuriyanov en Charles Planet, zaten ook William Clarke en Alessandro De Marchi in de kopgroep. Ze kregen maximaal acht minuten voorsprong, maar dat verschil werd snel minder toen er in het peloton even waaiers werden getrokken. Veel richtte het verder niet uit.

Het peloton rekende de laatste vluchter, in de persoon van De Marchi op tien kilometer van het einde in. Dat deed het pak zonder Remco Evenepoel, die moest opgeven na een botsing met een motor. Rustig werd het echter niet, want even ervoor was het verrassend genoeg Tom Dumoulin die de aanval koos.

Op 6.5 kilometer ging het flink mis in het peloton, toen ver vooraan hard werd gevallen. Veel renners van Bahrain-Merida lagen er bij en ook Alejandro Valverde, Emanuel Buchmann en David Gaudu, toppers in het klassement, lagen erbij of werden opgehouden. Dumoulin werd inmiddels op 5 kilometer van het einde ingerekend door CCC, dat vol op kop reed.

De groep met Valverde, Buchmann en Gaudu kwam op 3.5 kilometer van de meet toch weer terug en werd het een massale sprint naar de Hatta Dam, de pittige slotklim van een kilometer lang. Bahrain-Merida nam de kop, terwijl Jumbo-Visma Primoz Roglic goed beschermde. Gaudu moest alsnog lossen vanwege een lekke band, terwijl er vooraan voor de zege werd gespurt. In de sprint voor de finish was het verrassend Ewan die de steile sprint heuvelop won voor de eveneens verrassende Matteo Moschetti en Roglic. Wilco Kelderman werd knap zesde, Bauke Mollema reed opnieuw top tien.

Uitslag etappe 4 UAE Tour

1. Caleb Ewan
2. Matteo Moschetti +0.02
3. Primoz Roglic '' 
4. Quentin Jauregui +0.05
5. Luka Mezgec ''
6. Wilco Kelderman ''
7. Diego Ulissi ''
8. Alejandro Valverde ''
9. Marco Haller ''
10. Bauke Mollema ''

Algemeen klassement UAE Tour

1. Primoz Roglic
2. Alejandro Valverde +0.21
3. David Gaudu +0.38
4. Emanuel Buchmann +0.46
5. Wilco Kelderman +0.54
6. Daniel Martin +1.01
7. Tom Dumoulin +1.04
8. Victor de la Parte +1.12
9. James Knox +1.14
10. Davide Formolo +1.15

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven