Nibali ontkomt in UAE Tour aan zware valpartij; Izagirre hard tegen het asfalt Algemeen nieuws

Nibali ontkomt in UAE Tour aan zware valpartij; Izagirre hard tegen het asfalt

Door Bram van der Ploeg 27 februari 2019 | 16:00


De crash in de vierde etappe van de UAE Tour heeft op het eerste gezicht geen zware slachtoffers opgeleverd. Bijna de voltallige ploeg van Bahrain-Merida ging tegen het asfalt, net als Astana-kopman Gorka Izagirre.

Een boel schaafwonden en tijdverlies vielen er wel te noteren, maar op Remco Evenepoel na haalde iedereen de finish. De belangrijkste klassementsmannen konden tijdens de koers alweer aansluiting vinden van voren, nummer negentien Vincenzo Nibali liep wel tijdverlies op. De Italiaan stond langs de kant bij de valpartij, maar volgens La Gazzetta dello Sport slaagde hij er 'op miraculeuze wijze in' om niet te vallen.

Voor Izagirre en ook ploegmaat Omar Fraile was er meer pijn. Astana-ploegleider Dmitriy Sedoun kon echter opgelucht ademhalen. 'Het was een ongelukkige dag, Gorka en Omar waren betrokken bij de massale valpartij. Gelukkig hebben ze geen breuken, maar wel enkele kneuzingen en schaafwonden.' Naast Izagirre en Nibali liepen ook onder meer Richie Porte en Ilnur Zakarin tijdverlies op. Fernando Gaviria was favoriet voor de dagzege, maar hij kon net niet op tijd terugkeren bij de voorste groep. Hij finishte op 37 seconden. (foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws