Like ons!
[Update] Benoot nog niet hersteld van Omloop-crash: 'Wond bloedt nog steeds'

Algemeen nieuws

[Update] Benoot nog niet hersteld van Omloop-crash: 'Wond bloedt nog steeds'

Tiesj Benoot kwam zaterdag in Omloop Het Nieuwsblad hard ten val en blesseerde daarbij zijn knie. De Lotto Soudal-renner moest daardoor Kuurne-Brussel-Kuurne missen, maar het is nog onduidelijk of hij zijn winst in de Strade Bianche van vorig jaar kan proberen een vervolg te geven.

Benoot kwam ten val in de Omloop en kwam daarbij op zijn knie terecht. Daarmee haalde hij een oud litteken open uit de Vuelta van vorig jaar. In het ziekenhuis werd hij geholpen. ‘Het littekenweefsel van vorig jaar na zijn val in de Vuelta was volledig weg. We hebben alle overtollige weefsel weggehaald zodat de wonde opnieuw schoon is om terug dicht te groeien’, legt de ploegdokter uit.

Voor Benoot is het nog even afwachten hoe de knie herstelt. ‘Het goede nieuws is dat ik conditioneel goed ben’, zegt de man in kwestie. In ieder geval hoeft hij geen antibiotica te nemen, wat goed nieuws is richting Strade Bianche. ‘Als Tiesj de aankomende dagen geen problemen krijgt, gaat woensdag het licht op groen voor Strade Bianche. Het grote voordeel is dat het aan de zijkant van de knie is, zodat het niet te veel hindert bij het strekken’, aldus ploegarts Servaas Bingé bij Het Nieuwsblad. 

Update - 6 maart 2019 (18.40 uur): Benoot kan Strade Bianche rijden

Tiesj Benoot mag zaterdag rijden in Strade Bianche. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Zijn knie is op tijd hersteld voor de Italiaanse wedstrijd, waar hij vorig jaar won.

Update II - 15 maart 2019 (08.25 uur): Benoot kampt nog steeds met naweeën van val

Tiesj Benoot is nog niet volledig hersteld van zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De renner van Lotto Soudal heeft weliswaar geen last meer, maar de knie reageert nog flink. 'De wond is nog altijd diep en bloedt nog steeds, maar ik heb er geen last van tijdens het fietsen.'

Hoewel Benoot er weinig last van heeft en donderdag nog vierde werd in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico, hoopt hij wel dat de wond snel geneest. 'Mijn knie is goed aan het genezen, maar mijn ­lichaam moet wel nog steeds energie steken in dat herstelproces. Dat heeft sowieso een bepaalde impact, maar het zal de komende weken alleen maar verbeteren.' (Foto: Instagram Benoot)

1 reacties

  1. Mollemaaktmenietuit

    Mollemaaktmenietuit

    8 Mar 2019 om 20:13

    Tiesj!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven