Senechal klopt Terpstra en Boom en bezorgt Deceuninck nieuwe zege in Le Samyn Algemeen nieuws

Senechal klopt Terpstra en Boom en bezorgt Deceuninck nieuwe zege in Le Samyn

Door Jasper den Boon 05 maart 2019 | 16:54


Florian Senechal heeft de GP Le Samyn gewonnen. De Fransman klopte Lars Boom en Niki Terpstra in een knappe finale. Het is alweer de veertiende zege voor Deceuninck-Quick-Step in het nog prille seizoen.

De vlucht van de dag bestond uit drie man: Alexis Gougeard, Gianni Marchand en Tom Dernies. Zij werden vroeg ingerekend door het peloton. Niki Terpstra brak met zestig kilometer te gaan de koers open en er volgden nog meer aanvallen. Dit leidde ertoe dat uiteindelijk Pieter Serry en Aime De Gendt in de aanval gingen.

De twee Belgen kregen gezelschap van Elmar Reinders, Jesper Asselman, Stijn Vandenbergh, Tim Declercq en Remy Mertz. Direct Energie leidde het peloton in een koers met veel wind. Terpstra trok met veertien kilometer te gaan door naar de kopgroep met Florian Senechal en Lars Boom meteen in het wiel. Hierdoor zaten Roompot-Charles en Deceuninck-Quick-Step beide met drie man vooraan.

Senechal reed weg op de laatste kasseienstrook en Boom volgde makkelijk, ook Terpstra sloot aan. Ze werkten niet goed samen, waardoor iedereen weer terugkwam. Declercq reed weg en kreeg het zwaar. Hij werd teruggepakt, waarna Boom de sprint aanging, maar hij was iets te vroeg. Senechal remonteerde hem en won de race. (Foto: screenshot)

Uitslag Le Samyn 

1. Florian Senechal
2. Aime De Gendt
3. Niki Terpstra
4. Lars Boom
5. Pieter Serry
6. Stijn Vandenbergh
7. Tim Declercq
8. Elmar Reinders
9. Jesper Asselman
10. Remy Mertz


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws