Like ons!
Schachmann wint GP Industria & Atrigianato na denderende finale op gladde wegen

Algemeen nieuws

Schachmann wint GP Industria & Atrigianato na denderende finale op gladde wegen

Maximilian Schachmann, voor BORA-Hansgrohe, heeft de GP Industria & Atrigianato op zijn naam geschreven. Hij reed in de laatste twee kilometer weg bij zijn medevluchter Mattia Cattaneo en wist, op de gladde laatste wegen, weg te blijven.

De wedstrijd begon met een hevige strijd voor een plekje in de kopgroep. Na zo'n vijftig kilometer wist een groep los te breken. Deze groep bestond uit Sebastian Morata (Caja Rural), Andrea Peron (Team Novo Nordisk), Lorenzo Delcò (Biesse Carrera), Dario Puccioni (Sangemini Trevigiani), Emanuele Onesti (Giotti Victoria) en Luca Mozzato (Dimension Data).

De voorsprong van die groep liep vrij snel op, en bleef constant rond de vijf minuten. De sprintersploegen lieten zich de kaas echter niet van het brood eten. Zij zetten wat mannen op kop, wat het een onmogelijke opgave voor de vluchters maakte om weg te blijven. Voor één renner ging het niet snel genoeg. Alexis Guerin (Delko Marseille) vluchtte uit het peloton en probeerde bij de mannen vooraan te komen. Het bleek een klassieke chasse patate, hij wist de kopgroep niet te bereiken. 

Met vijftig kilometer te rijden vond een hergroepering plaats. Vanaf dat moment bleef het rustig in het peloton. In de laatste vijftien kilometer brak het geweld los. Na aanvallen van Dayer Quintana en Thibaut Pinot waren het Schachmann en Cattaneo die een gaatje sloegen. Zij gingen met een voorsprong van acht seconden de laatste afdaling in. In die afdaling wisten zij dit uit te bouwen, vijf kilometer voor het einde was het verschil twintig seconden. Schachmann reed met twee kilometer te gaan weg, en gaf dit niet meer uit handen.

Uitslag GP Industria & Atrigianato

1. Maximilian Schachman
2. Mattia Cattaneo "
3. Andrea Vendra +0.14
4. Paolo Toto "
5. Davide Villela
6. Giovanni Visconti
7. Evgeny Shalunov
8. Matteo Montaguti
9. Eduard Prades Reverter
10. Lucas Eriksson

(Foto: Twitter BORA)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven