Sunweb opgeschrikt door valpartijen: 'Van gebit Tusveld is weinig meer over' Algemeen nieuws

Sunweb opgeschrikt door valpartijen: 'Van gebit Tusveld is weinig meer over'

Door Marijn van den Berge 11 maart 2019 | 12:39


Michiel Elijzen kende zondag in Parijs-Nice een zware dag. De ploegleider van Sunweb zag renner Michael Matthews hard vallen en ook Martijn Tusveld ging zwaar tegen het asfalt. Even gingen zijn gedachten terug naar Parijs-Roubaix vorig jaar, waar hij als ploegleider van Veranda’s Willems-Crelan Michael Goolaerts verloor.

Matthews reed naast de wagen van Elijzen toen een zware windstoot hem van de fiets blies. ‘Michael raakte het achterwiel van de auto en klapte toen hard tegen de grond. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik hem niet meer bewegen. Toen schoot Parijs-Roubaix wel even door mijn hoofd’, krijgt De Telegraaf te horen.

'Van gebit Tusveld is weinig meer over'

‘Dan heb je het weer heel slecht. Zeker omdat hij daarna nog vier minuten buiten bewustzijn was’, vervolgt Elijzen. Matthews kwam er gelukkig vanaf met een hersenschudding en wat wonden. ‘Het is nog steeds heftig, maar het valt gelukkig ook mee.' Ook Tusveld viel hard en brak zijn kaak. ‘Van zijn gebit is weinig meer over. Verschrikkelijk voor die jongen.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws