Like ons!
Sagan steeds meer op zijn hoede na successen: 'Mijn lichaam wordt ouder'

Algemeen nieuws

Sagan steeds meer op zijn hoede na successen: 'Mijn lichaam wordt ouder'

Peter Sagan begrijpt steeds beter dat het geen garantie is dat hij ieder jaar weer op topniveau is. De 29-jarige Slowaak legt aan Cycling Weekly uit dat mensen steeds meer van hem verwachten.

'Ik voel me goed, maar ieder jaar is moeilijker. Er zijn altijd meer dingen die je moet doen; meer races, meer mensen die je willen interviewen. Het is makkelijk om een bepaald niveau te halen, het is veel moeilijker om daar te blijven. Ik realiseerde me dat niet toen ik vijf of zes jaar geleden begon met winnen, maar nu doe ik dat wel', aldus Sagan.

De drievoudig wereldkampioen blijft vol ambities, maar is ietwat genuanceerder dan vroeger. 'Ik begrijp het nu, omdat ik meer verantwoordelijkheid heb. Mijn lichaam wordt ouder en ieder jaar duurt het langer om te herstellen. Renners worden professioneler, dus moet je meer doen. Je moet constant hard werken, vanaf dat je opstaat tot je weer naar bed gaat.'

Sagan verdedigt Cavendish en Kittel

Sagan wijst naar mannen zoals André Greipel, die nog steeds presteren. Die oudere generatie kan het volgens hem nog steeds. 'Jonge renners komen constant door, dat zal ook bij mij gebeuren. We kunnen niet zeggen dat Mark Cavendish en Marcel Kittel klaar zijn, je mag niemand onderschatten en het seizoen is lang. Niemand is verslagen tot de finishlijn. (foto: BORA-hansgrohe/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven