Like ons!
Alaphilippe scoort ook in Tirreno; aanvalslust Roglic en Dumoulin niet beloond

Algemeen nieuws

Alaphilippe scoort ook in Tirreno; aanvalslust Roglic en Dumoulin niet beloond

Julian Alaphilippe heeft de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De snelle man van Deceuninck-Quick-Step bleef na een spectaculaire finale Greg Van Avermaet voor in een sprint. Wout Poels werd achtste, Adam Yates is de nieuwe leider.

Heel lang hoefde het peloton niet te wachten op een kopgroep. Al na tien kilometer vlogen Natnael Berhane, Markel Irizar, Stepan Kurianov, Mirco Maestri en Sebastian Schonberger er vandoor. Na zestig kilometer koers hadden de vijf een voorsprong van 3:45 bijeen gefietst. Lang was het vooral vechten om de diverse klassementen onderweg, met Mitchelton-Scott op kop van het peloton.

Deceuninck-Quick-Step geeft gas

Op dik dertig kilometer van de meet besloot Deceuninck-Quick-Step het heft in handen te nemen, met nog altijd een achterstand van een dikke drie minuten op de kopgroep. Onder meer Elia Viviani en Yves Lampaert gaven gas voor hun kopman Alaphilippe en binnen een mum van tijd was het gat naar de kop nog maar twee minuten.

Het peloton werd volledig op een lint getrokken en in het heetst van de strijd gaf Gianni Moscon er voor Team Sky de brui aan. Peter Sagan verloor de aansluiting door een lekke band. Na het mislukken van het creëren van waaiers was de kopgroep er wel aan voor de moeite. Op 13 kilometer van de meet werden de vijf binnen gehengeld door een ontketend Deceuninck-Quick-Step.

Op het steilste stuk in de absolute finale trok Mitchelton-Scott vol door, maar verschillen werden er niet gemaakt. Op zes kilometer van de finish was het Daniel Oss die iets probeerde, maar die poging duurde slechts een kilometer. Mitchelton en ook Astana bleven de druk hooghouden, waardoor onder meer Fernando Gaviria moest lossen.

Roglic en Dumoulin vallen tevergeefs aan

Alle ploegen probeerden in razende vaart hun kopman of favoriet voor de dagzege af te zetten, waardoor ook Kasper Asgreen snel weer werd ingerekend na een late uitval. Een coupe van Astana leek meer succes te hebben. Jakob Fuglsang trok aan voor Alexey Lutsenko en de Kazach versnelde met Simon Clarke in zijn wiel. Onder meer Primoz Roglic en Davide Formolo vonden ook de aansluiting. 

Het was het moment voor Roglic om nog eens aan te zetten en alleen Lutsenko en Clarke konden met moeite nog volgen. Tom Dumoulin merkte dat het bij de achtervolgers stilviel, waardoor hij solo naar de kop reed, net als Zdenek Stybar. De vijf werden even bijgehaald, alvorens Roglic wéér aanviel. Weer reageerde Lutsenko, dit keer met Julian Alaphilippe in zijn wiel. 

Alle aanvallen ten spijt kwamen de topfavorieten in de slotkilometer bij elkaar. Het werd sprinten in een gehalveerd peloton, en uiteraard profiteerde Alaphilippe van al het geweld. De Fransman zag Van Avermaet vertrekken en vloog er simpel overheen. Adam Yates pakte de leiderstrui over door te finishen in de voorste groep. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 2 Tirreno-Adriatico

1. Julian Alaphilippe
2. Greg Van Avermaet ''
3. Alberto Bettiol
4. Tiesj Benoot
5. Adam Yates
6. Valerio Conti
7. Primoz Roglic
8. Wout Poels
9. Jakob Fuglsang
10. Tim Wellens

Klassement na etappe 2 Tirreno-Adriatico

1. Adam Yates
2. Brent Bookwalter ''
3. Primoz Roglic +0.07
4. Laurens De Plus ''
5. Sören Kragh Andersen +0.22
6. Tom Dumoulin ''
7. Sam Oomen ''
8. Julian Alaphilippe +0.27
9. Kasper Asgreen +0.37
10. Wout Poels +0.47

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven