Like ons!
Poels enig overgebleven kopman Sky na uitvallen Moscon en lossen Thomas

Algemeen nieuws

Poels enig overgebleven kopman Sky na uitvallen Moscon en lossen Thomas

Wout Poels finishte donderdag als achtste in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico en daarmee staat hij na twee dagen tiende in het klassement. De Nederlander zal echter vooral hebben gezien hoe twee mede-kopmannen niet thuis gaven.

Gianni Moscon gaf tijdens de tweede rit op en haalde de finish niet. Geraint Thomas, die vooraf ook zijn zinnen had gezet op een goed klassement, werd 53 in de daguitslag op 1.23 minuut van winnaar Julian Alaphilippe. Team Sky moet om die reden louter nog kijken naar Poels.

Poels: 'De benen waren oké en de sprint ook'

'Er werd aangevallen, maar ik zat niet op de juiste plek om te reageren, ook door de wind en het feit dat het niet heel steil was. Ik heb liever wat steilere beklimmingen, maar de benen waren oké en de sprint ook. Het is goed voor het vertrouwen in de eerste etappe in lijn. De jongens hebben het goed gedaan, dus ik mag niet klagen', aldus de renner over zijn dag.

Zijn achterstand op leider Adam Yates in het klassement bedraagt 47 seconden. Die kloof werd door de renner van Mitchelton-Scott geslagen in de ploegentijdrit op woensdag, waarin de Australische ploeg huishield met een eerste plaats. (foto: screenshot Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven