Like ons!
Jakobsen: 'Als ik besefte dat ik ging verliezen, gooide ik het bord op zijn kop'

Algemeen nieuws

Jakobsen: 'Als ik besefte dat ik ging verliezen, gooide ik het bord op zijn kop'

Fabio Jakobsen, of de The Hurricane of Heukelum zoals hij zichzelf met een schaterlach noemt, kon als kleine jongen al niet tegen verliezen. In een interview met zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step vertelt hij honderduit over zijn winnaarsmentaliteit. 

'Mijn grootste kwaliteit is dat ik heel graag wil winnen. Mijn vader heeft me weleens verteld dat ik nooit een potje schaken van hem heb verloren. Iedere keer als ik besefte dat ik ging verliezen, gooide ik het bord op zijn kop en gooide ik schreeuwend alle schaakstukken weg. Ik won niet, maar verloor in ieder geval ook niet', lacht Jakobsen.

Jakobsen: 'Trainingspak Deceuninck-Quick-Step moet je verdienen'

Op serieuze toon vervolgt hij over het trotse gevoel dat hij nog steeds heeft bij zijn huidige team. 'Als ik thuis ben, loop ik vaak in mijn trainingspak van Deceuninck-Quick-Step. Ik denk dan terug aan vijf of zes jaar geleden, toen ik misschien wel mijn rechterbeen had gegeven voor zo'n trainingspak. Het is meer exclusief dan een pak van Gucci, omdat hij niet te koop is. Je moet het verdienen, 25 jongens dragen het trainingspak dit jaar.'

'Als ik de ploeg vergelijk met voetbal, dan is het voor mij Real Madrid of FC Barcelona', stelt hij vast. 'Drie jaar geleden was mijn ambitie om het met hard werken misschien tot een pro-continentaal team te schoppen. Nu ben ik hier en daar ben ik nog steeds een beetje door overweldigd.' (foto: screenshot Deceuninck-Quick-Step)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven