Like ons!
Jungels en Teuns willen best gokje wagen in Parijs-Nice: 'Alle maskers af'

Algemeen nieuws

Jungels en Teuns willen best gokje wagen in Parijs-Nice: 'Alle maskers af'

Team Sky mag Parijs-Nice dan in zijn greep hebben, veel renners hebben nog goede hoop op een aanval in het klassement. Bob Jungels en Dylan Teuns delen hun ambities in Het Laatste Nieuws.

'Alle maskers af. Intuïtie die de bovenhand haalt op pure tactiek. Écht koersen, quoi. Zo heb ik het wel graag. Het wordt niet eenvoudig tegen dit dominante Sky. Zeker omdat ik niet de beste klimmer ben in deze Parijs-Nice. Maar afhankelijk van hoe de benen aanvoelen en hoe de koers evolueert, heb ik wel zin in een gokje', aldus Jungels, die Kuurne-Brussel-Kuurne al won en vijfde staat op 57 seconden van Michal Kwiatkowski. 

Verbrugghe: 'Zie Teuns liever voor ritzege gaan'

Rik Verbrugghe, ploegleider van Bahrain-Merida van Teuns, heeft ook goede hoop dat zijn pupil iets kan uitrichten op 1.52 in het klassement. 'Misschien moeten we hopen dat Dylan nu de eerste renner zal zijn die een klein beetje vrijheid krijgt van de favorieten. Liever zie ik hem voor een ritzege gaan dan krampachtig dat klassement na te streven. Als je een etappe kan winnen in Parijs-Nice, is dat zoveel mooier. En dan komt de rest er meestal wel bij.'

'Op voorwaarde dat ik er de benen voor heb', zegt Teuns er zelf over. 'Niet zoals woensdag, met dat klimmetje op vijftien kilometer van de finish. Dan ben je als aanvaller een stervende kat. Op de Turini, zaterdag, wordt het wellicht aanklampen. En zorgen dat, als de Sky's, Quintana en co de voorhamer bovenhalen, ik hem niet op mijn hoofd krijg.' (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven