Het geheim van het succesvolle Astana: 'Denk dat dat het belangrijkst is' Algemeen nieuws

Het geheim van het succesvolle Astana: 'Denk dat dat het belangrijkst is'

Door Marijn van den Berge 19 maart 2019 | 08:52


De Astana-ploeg heeft dit seizoen al negentien overwinningen te pakken en gaat daarmee nek-aan-nek met Deceuninck-Quick-Step in de ranglijst van de meeste overwinningen. Het roept al snel wat vraagtekens op, zeker gezien het duistere verleden van Astana. Laurens De Vreese zweert echter dat de ploeg schoon is.

‘Het verleden ligt al lang achter ons. Ik rijd nu vijf jaar bij dit team en ik steek mijn hand in het vuur voor al mijn ploegmaats’, zegt De Vreese tegen Sporza. ‘Ik heb nog nooit iets verdachts gezien. Er zijn zoveel controles, ook intern, dat het onmogelijk is vals te spelen. Ik denk er niet aan iets te proberen en ik ben ervan overtuigd dat mijn collega’s er ook zo over denken’, denkt De Vreese.

In de Ronde van Valencia begon Astana te winnen met Ion Izagirre en dat is sindsdien niet meer opgehouden. Pello Bilbao, Luis Leon Sanchez, Miguel Angel Lopez, Gorka Izagirre, Jakob Fuglsang en vanzelfsprekend Alexey Lutsenko. Allemaal wonnen ze één keer of vaker dit seizoen, net als verschillende andere mannen. Lutsenko deed het al vijf keer, waarvan de jongste het meest heroïsch is.

De Vreese: 'Zijn elk jaar iets professioneler geworden'

Ter vergelijking: Astana had vorig jaar rond deze tijd zes overwinningen op zak. Wat maakt dat de ploeg zo’n sprong maakte? ‘De samenwerking is heel goed en iedereen kent zijn rol. Ik denk dat dat het belangrijkst is’, stelt De Vreese, die ook niet meteen iets concreets kan aanwijzen. ‘We zijn elk jaar iets professioneler geworden. Alles is zó goed uitgedokterd dat wij ons helemaal kunnen concentreren op fietsen. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar en dat uit zich in overwinningen.’ (Foto: Instagram De Vreese)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws