De Gendt met solo van zestig kilometer naar zege in Ronde van Catalonië Algemeen nieuws

De Gendt met solo van zestig kilometer naar zege in Ronde van Catalonië

Door Marijn van den Berge 25 maart 2019 | 17:04


Thomas De Gendt heeft op schitterende wijze de openingsetappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De aanvalslustige Belg zat in de kopgroep van de dag, ging op zestig kilometer van de meet solo, en behield een ruime voorsprong op het peloton.

Al meteen in de eerste etappe van deze Ronde van Catalonië is het lastig, met meerdere klimmen. Zes renners kozen vroeg in de rit het ruime sop: Alexis Gougeard, Thomas De Gendt, Angel Madrazo, Alvaro Cuadros, Luis Angel Maté en Huub Duyn. Ze kregen een voorsprong van zo’n vier minuten. De kopgroep viel uit elkaar op de Alt El Muntanya, waar De Gendt alleen doorging en de anderen één voor één werden teruggepakt door het peloton.

In het peloton ging het ook hard bergop, wat meerdere mannen en sprinters de kop kostte. De groep ging echter niet hard genoeg, want de voorsprong van De Gendt liep opeens uit naar 4.30 minuten. Er was ook veel onduidelijkheid in de achtervolging, met bijna geen enkele ploeg die de achtervolging echt wilde leiden. De voorsprong liep dus niet bijster hard terug. Even vielen er in de afdaling in de laatste tien kilometer nog gaten in het peloton, maar al snel viel het alweer stil.

De Gendt, die eerder etappes in de Ronde van Catalonië won in 2013, 2016 en 2018, wist al genoeg en kon zonder risico's te nemen naar de streep rijden in Calella met een voorsprong van bijna drie minuten. Daarachter volgden nog wat demarrages, waaronder die van Maximilian Schachmann. Succesvol, want de Duitser werd solo knap tweede en bleef het sprintende peloton net voor. In dat peloton was Grega Bole de snelste.

Uitslag etappe 1 Ronde van Catalonië

1. Thomas De Gendt
2. Maximilian Schachmann +2.38
3. Grega Bole +2.42
4. Michael Matthews ''
5. Mikel Bizkarra
6. Andre Greipel
7. Daryl Impey
8. Egan Bernal
9. Jay McCarthy
10. Damiano Caruso

Algemeen klassement Ronde van Catalonië

1. Thomas De Gendt
2. Maximilian Schachmann +2.48
3. Grega Bole +2.54
4. Alejandro Valverde +2.56
5. Egan Bernal +2.57
6. Michael Matthews +2.58
7. Mikel Bizkarra ''
8. Andre Greipel ''
9. Daryl Impey ''
10. Jay McCarthy ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws