Waarom DQS zo succesvol is; 'Progressie, tactische trainingen en opoffering' Algemeen nieuws

Waarom DQS zo succesvol is; 'Progressie, tactische trainingen en opoffering'

Door Marijn van den Berge 26 maart 2019 | 09:32


Het seizoen is nog maar net begonnen, maar Deceuninck-Quick-Step heeft alweer negentien zeges op zak. Dat zijn er net zoveel als rond deze tijd vorig jaar, toen de ploeg meer dan zeventig keer winst pakte in het seizoen. Volgens ploegleider Tom Steels is de ploeg alleen maar sterker geworden.

‘Dat valt vooral op in zwaardere wedstrijden’, zegt Steels bij Het Laatste Nieuws. ‘Dat is niet onlogisch, want veel jonge renners maken nog progressie. Maar ook onze kopmannen worden elk jaar volwassener. Ik zie dat bij onder andere Alaphilippe’, aldus de ploegleider, die de Fransman zag winnen in Strade Bianche en Milaan-Sanremo.

Ook opvallend is dat de ploeg sinds deze winter tactische trainingen doet. Deze 'partijtjes' worden in groepjes van vier renners verreden en gaan over een lengte van drie kilometer. ‘Het valt op hoe vaak Iljo Keisse of Michael Morkov winnen, al zitten ze in een zwakkere ploeg of zijn ze niet de snelsten. Die mannen hebben ervaring en voelen het juiste moment aan. De bedoeling is dat de jonge gasten leren door hen bezig te zien.’

Steels: 'Iedereen moet bereid zijn zich op te offeren'

Het allergrootste geheim blijft echter toch het teamgevoel. ‘Een ploeg met toppers die niet overeenkomen, wint niet. Van de ploegleiding krijgt iedereen minstens een paar keer per jaar de kans om zijn eigen koers te rijden. Zo houd je iedereen scherp en tevreden. Maar iedereen moet ook bereid zijn zich voor anderen op te offeren. En als je begint te winnen, krijg je een dynamiek die zichzelf in stand houdt. We doen echt niks speciaals, maar weten wel hoe je iedereen aanpakt.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws