Like ons!
De Gendt oogst lof met solo in Catalonië: 'Thomas heeft ballen aan zijn lijf'

Algemeen nieuws

De Gendt oogst lof met solo in Catalonië: 'Thomas heeft ballen aan zijn lijf'

Hij noemde het zelf al in het flashinterview achteraf. Thomas De Gendt won de eerste etappe van de Ronde van Catalonië in ‘De Gendt-stijl’. Zestig kilometer lang gaf de Belg alles en het resulteerde in een prachtige zege. Volgens Het Laatste Nieuws was het de negende succesvolle solo van De Gendt in de WorldTour. Een indrukwekkend staaltje fietsen, zag ook ploegleider Mario Aerts.

‘We hadden er al over gesproken, omdat we wisten dat een ontsnapping een goede kans van slagen had. We hadden vier man aangeduid en hoopten stiekem dat De Gendt zou slagen. Hij is een afmaker’, vertelt Aerts, die De Gendt inderdaad zag slagen in de kopgroep. ‘Ik wist dat hij het wilde proberen op de laatste col. Ach, het is De Gendt, je weet nooit waartoe hij in staat is.’

Opnieuw steeg de Lotto Soudal-renner boven zichzelf uit met een huzarenstukje van zestig kilometer. ‘Het is altijd straf en speciaal wat hij doet’, zegt Marc Sergeant. ‘Ik herinner me geen overwinning van Thomas waarbij je zegt: dat hadden we verwacht. Weet je wat het is? Thomas gaat nooit onbezonnen te werk, weet precies wat er komt. Als anderen denken: ‘oei, het is nog ver alleen’, gaat hij toch. Cru gezegd: hij heeft ballen aan zijn lijf. Thomas durft.’  (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven