Like ons!
Ondertussen in het peloton | Van der Poel en co. op heerlijke wijze geïmiteerd

Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Van der Poel en co. op heerlijke wijze geïmiteerd

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes uit het peloton! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Lees meer 'Ondertussen in het peloton'

Renners en analisten perfect geïmitieerd

Vlaanderens Mooiste staat voor de deur en dus zijn alle ogen gericht op de Ronde van Vlaanderen. De Vlaamse Glenn Dekeyser blikt op hilarische wijze vooruit met een paar snaarstrakke imitaties van onder meer Mathieu van der Poel, Peter Sagan, Greg Van Avermaet en zelfs Philippe Geubels. Schitterend!

Tankink schittert in Makkelijk Scoren

Bram Tankink heeft er een wielerleven opzitten en is zich na zijn carrière in gaan zetten voor kinderen in de Achterhoek. Tenminste, dat is de sketch die Makkelijk Scoren opzette in samenwerking met Tankink, Michael Boogerd en Leontien van Moorsel. Tankink wil (volgens de sketch) de kinderen dagelijks goed voeden door ze Bram Tankink Kinderpuree te laten eten. Maar of dat nou zo verstandig was...

De Gendt kondigt komst derde kind aan (of toch niet)

Thomas De Gendt had een paar extra koffers nodig om al zijn truien uit de Ronde van Catalonië mee naar huis te nemen, om waarschijnlijk achterin de kast te belanden. Maar hij had ook nog iets te vertellen en dus werd één van de truien gebruikt voor een prachtige aankondiging: een derde De Gendt junior in september! Gefeliciteerd, of..? Gefopt! ;-) (Foto: screenshot)

Wellens debuteert in Ronde van Vlaanderen

Het stond niet op zijn programma maar Tim Wellens heeft de Ronde van Vlaanderen toegevoegd aan zijn koerskalender. De Belg laat op de site van zijn ploeg Lotto Soudal weten dat het vooral een leereditie zal zijn. 'Het klopt dat ik na de Tirreno zei dat ik het niet zou doen. Ik heb vier dagen rust genomen omdat ik zo teleurgesteld was. De Ronde van Catalonië hebben we eruit gehaald zodat ik me perfect voor kan bereiden op de klassiekers in de Ardennen. Maar een eendagskoers past er nog wel tussen. Na de Omloop in 2018 en 2019 ben ik toch was nieuwsgierig geworden. Daarom zal ik zondag de Ronde van Vlaanderen rijden voor de eerste keer. Ik hoop zoveel mogelijk te leren. Een monument van 250 kilometer is natuurlijk heel anders dan de Omloop. Ik ga proberen het team te helpen.' (foto: screenshot youtube Lotto Soudal)

Soler toch breuk na val in Catalonië

Marc Soler heeft na zijn val in de laatste etappe van de ronde van Catalonië een breuk in zijn rechterhand opgelopen. Het is onbekend hoelang de Spaanse renner uit de roulatie is.

De Greef gereanimeerd tijdens wedstrijd

Robbert de Greef is gereanimeerd tijdens de Omloop van de Braakman. De Greef was recent tweede in de Ronde van Drenthe. De Omloop van de Braakman kende vele valpartijen, waardoor er te weinig medische ondersteuning was om de koers voort te zetten. De Greef is nu naar het ziekenhuis van Antwerpen vervoerd, zo meldt Wielerflits.

Lampaert en Van Aert lachen om uitspraak Naesen

Oliver Naesen werd er in de E3 BinckBank Classic afgereden op de Tiegemberg. Dat gebeurde hem in 2017 ook, terwijl hij over die helling voorafgaand toen zei dat je daar niet gelost kan worden. Naesen had vrijdag voldoende zelfspot en kreeg van zijn collega's genoeg reactie.

Geen breuken voor ongelukkige Vanmarcke

Sep Vanmarcke viel weliswaar weg uit de E3 BinckBank Classic, maar de renner van EF Education First kan ook opgelucht ademhalen. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij geen breuken heeft overgehouden aan zijn valpartij in de berm. Dat meldt Sporza. Zondag zal hij in ieder geval niet starten in Gent-Wevelgem. 

Hepburn toont zich een echte sportman

Michael Hepburn heeft zich in de Driedaagse Brugge-De Panne een waar sportman getoond. De Mitchelton-Scott-renner stond in de buurt van een valpartij en in plaats van door te rijden parkeerde hij zijn fiets en checkte hij even hoe het met zijn collega van Israel Cycling Academy ging. Niets minder dan petje af!

Herrada en Mäder lopen breuken op

José Herrada en Gino Mäder liggen er voorlopig uit na een harde crash in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De renners van Cofidis en Team Dimension Data liepen allebei een breuk op. Herrada brak zijn sleutelbeen, Mäder zijn pols.

De verwachting is dat de hersteltijd van Mäder zo'n vier á zes weken in beslag gaat nemen. Ook Herrada ligt er sowieso enkele weken uit. Erik Baska was de derde en laatste renner die de finish niet haalde in de tweede rit, maar na onderzoek bleek dat hij er zonder breuken vanaf kwam. Datzelfde gold voor Ben O'Connor, die de rit wel uitreed en ondanks veel schaafwonden woensdag weer opstapt.

Grande Partenza 2021 op eiland Sicilië

De Giro van 2021 zal starten op Sicilië. Dat maakte de Giro-organisatie vandaag bekend. Ook zullen er drie ritten van de Giro in 2020 op Sicilië worden gehouden. Bovendien wordt de Ronde van Sicilië weer nieuw leven ingeblazen.

Fikse val Froome in Ronde van Catalonië

Chris Froome kan een goed klassement in de Ronde van Catalonië vergeten. De viervoudig Tour de France-winnaar viel in de tweede etappe en had flinke schaafwonden. De Brit deed ook niet al te veel moeite meer om terug te komen, mede doordat er in het peloton flink werd doorgereden. Tevens werd er door Sky ook niet op hem gewacht, aangezien de ploeg zich focust op Egan Bernal. (Foto: Instagram Froome)

Bonifazio waarschuwt imitators

Na zijn geweldige afdaling van de Cipressa in Milaan-Sanremo zijn verschillende fietsers op het idee gekomen om Niccolo Bonifazio na te gaan doen. Echter, waarschuwt deze terecht, is dat levensgevaarlijk. Niet alleen omdat het een linke afdaling op hoge snelheid is, maar ook omdat de weg open is voor verkeer. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven