Like ons!
Ackermann sneert naar Bennett: 'Bewezen dat ik er hele jaar door kan staan'

Algemeen nieuws

Ackermann sneert naar Bennett: 'Bewezen dat ik er hele jaar door kan staan'

Pascal Ackermann vindt dat hij de plek als sprinter in de Giro d'Italia namens BORA-hansgrohe heeft verdiend. In gesprek met Wielerflits kan hij weinig met de kritiek van Sam Bennett, die wordt gepasseerd in Italië.

'Ik heb die knoop ook niet doorgehakt, dat was de ploegleiding. Kijk, we hadden allebei de droom om naar de Giro te gaan. Hij omdat hij graag even goed wilde doen als vorig jaar, ik omdat ik mijn eerste grote ronde absoluut in de Duitse kampioenstrui wilde afwerken. Vorig jaar heb ik daar met de ploeg een goed gesprek over gehad, waarna we tot de conclusie kwamen dat de Giro ideaal zou zijn om te debuteren voor mij. Bovendien heb ik vorig jaar bewezen dat ik er het hele jaar door kan staan, Sam deed dat maar een paar weken. Ik ben jonger, misschien dat ze mij daarom de kans hebben gegeven', zegt Ackermann. 

Bovenal kan de Duitser rekenen op het volle vertrouwen van zijn ploeg. Als Duits kampioen won hij veel in 2018, mede omdat hij zes kilo kwijt raakte. Hoe anders liep de weg van Kristoffer Halvorsen, die als jongeling beter presteerde dan Ackermann, maar bij Team Sky nu wat weg kwijnt in kleinere koersen. 'Ik weet niet of ik mag zeggen dat hij de verkeerde ploeg heeft gekozen, maar zijn keuze was zeker niet de meest logische. Sky is een ploeg geconcentreerd op de klimmers, en je hebt in de wedstrijden van het hoogste niveau gewoon een meer dan behoorlijke lead-out nodig om te winnen', aldus Ackermann. (foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven