1 april in het wielrennen: Comeback Nys, groot nieuws De Gendt, Milaan-Sanremo Algemeen nieuws

1 april in het wielrennen: Comeback Nys, groot nieuws De Gendt, Milaan-Sanremo

Door Marijn van den Berge 01 april 2019 | 20:19


1 april. De dag om grappige en niet-grappige geintjes uit te halen. De één houdt ervan, de ander heeft er een enorme afschuw van. Ook in de wielerwereld zijn er genoeg mensen die in de eerste categorie vallen. Daarom verzamelt In de Leiderstrui wat 1 april-grappen.

1 april: Comeback Sven Nys

Sport.be meldde vandaag de comeback van Sven Nys in de cross. Niet langer meer als manager van Telenet Fidea Lions, maar op de fiets. Nys voelt zich met zijn 42 jaar nog altijd fit. ‘Ik heb mijn conditie meer dan behoorlijk onderhouden. De kick van de koers ontbrak met dat vrijblijvend fietsen en ik zoek die graag terug op. Ik ga ook erg selectief zijn in de wedstrijden die ik uitkies met de ambitie om mij nog te kunnen tonen tussen de toppers van nu. Maar verwacht niet dat ik ga winnen, ik ben realistisch genoeg’, zegt Nys.

Helaas voor de mensen die dit graag zouden zien gebeuren. Het is niet meer dan een flauw 1 april-grapje en er komt zeker geen duel met Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

1 april: Uitbreiding gezin Thomas De Gendt

Oke, we geven het toe, we trapten erin. Thomas De Gendt liet op Twitter weten een derde kind te krijgen en dat deed hij aan de hand van zijn truiencollectie uit de Ronde van Catalonië. Zijn andere twee kinderen hielden een derde trui omhoog. De begeleidende tekst: ‘Coming in september 2019.’ Wie weet wat er in september komt, maar in ieder geval geen derde De Gendt-koter.

1 april: Parcours-wijziging Milaan-Sanremo

La Flamme Rouge kwam met het nieuws dat Milaan-Sanremo zal worden aangepast, omdat de Poggio en de Cipressa vaak niet selectief genoeg zijn om een sprint te ontlopen. De Santa Brigida zou daar verandering in moeten brengen, door de benen vlak voor de Cipressa al pijn te doen. Ook de Turchino zou vervangen worden door Bric-Berton. Het klinkt geloofwaardig, maar niets is minder waar. Cipressa-Poggio blijft Milaan-Sanremo kleuren.

1 april: Healthy Ageing Tour

In stijl naar de Healthy Ageing Tour, dat was de insteek van deze grap. Supporters konden met onderstaande waterfiets van Eemshaven naar Borkum. Maar nee, dat gaat ‘m toch niet worden. Een troost voor de slachtoffers: ze mogen als gast met de veerboot naar de etappe op Borkum.

1 april: Tijdritfiets van de toekomst

Felt Bicycles heeft er enorm hard aangewerkt en met resultaat! Een fiets die liefst drie kilogram lichter is en 457 procent meer aerodynamischer is dan een normale tijdritfiets. Nu nog iemand vinden die 60 per uur kan rijden op een eenwieler… Mathieu van der Poel, misschien?

1 april: Flauw grapje Erik Dekker

Een beetje in de categorie ‘je veter zit los’, maar Erik Dekker heeft een leuke dag gehad in ieder geval.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws