Lefevere niet blij met gedrag van UCI en ASO: 'Willen ons bij de ballen hebben' Algemeen nieuws

Lefevere niet blij met gedrag van UCI en ASO: 'Willen ons bij de ballen hebben'

Door Marijn van den Berge 03 april 2019 | 20:15


Patrick Lefevere is niet te spreken over de UCI en de ASO. Volgens de grote baas van Deceuninck-Quick-Step zijn ze helemaal niet bezig met het belang van de ploegen en de renners, maar vooral met eigenbelang.

‘Organisatoren zeuren altijd dat ze geen geld hebben, maar als ik kijk zie ik dat ze er allemaal nog zijn, maar dat wel de helft van de ploegen is verdwenen. Wij zijn altijd het slachtoffer van veranderingen, omdat we niet genoeg geld vinden’, zegt Lefevere tegen Cyclingnews. ‘Nieuwe UCI-voorzitters beloven altijd veel, maar als ze gekozen zijn, denken ze nooit aan de renners. Maar wij hebben de acteurs, wij moeten ze betalen en zonder acteurs is er geen film.’

Lefevere zou graag zien dat ploegen zich wat vaker verzetten tegen de autoriteiten, maar het gebeurt nooit. ‘Dat is omdat we zwak zijn. We zijn altijd op zoek naar geld, dus zijn we nooit een pact.’ En ook de ASO is van dezelfde lap gescheurd als de UCI, volgens Lefevere. ‘Ze hebben allebei hetzelfde doel: ons bij de ballen hebben. De ASO wil de taart ook niet verdelen, maar helemaal zelf opeten.’ (Foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws