Contador ziet jongeren aan de macht: 'Van Aert en Van der Poel van superklasse' Algemeen nieuws

Contador ziet jongeren aan de macht: 'Van Aert en Van der Poel van superklasse'

Door Marijn van den Berge 04 april 2019 | 11:37


Alberto Contador is inmiddels alweer een tijdje gestopt en na zijn pensioen ziet hij een nieuwe generatie jonge talenten opkomen. In La Gazzetta dello Sport vertelt hij onder de indruk te zijn van de nieuwe generatie, waar ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert onderdeel van uitmaken.

‘De jonge renners hebben de macht overgenomen, de trend is heel duidelijk’, zegt Contador. ‘Jongens als Alaphilippe, de Yates-tweeling, Lopez, die jongens zorgen voor vuurwerk en koersen aanvallend, zoals de mensen het graag zien. En verder Van Aert en Van der Poel, die van de cross naar de weg komen en blijven winnen. Ze laten lastige dingen er uiterst makkelijk uitzien. Ze zijn allebei van superklasse.’

De renner die volgens Contador wel de grootste potentie heeft is Egan Bernal. ‘Ik geniet echt van hem’, zegt de Spanjaard, die de jonge Colombiaan graag naar de Tour zou zien gaan in plaats van de Giro. ‘De focus volledig op de Tour de France zou ideaal zijn. Ik denk dat hij al klaar is voor de gele trui, maar Sky wil graag die vijfde Tourzege met Froome. Aan de andere kant, Sky kan ook niet naar de Giro zonder leider.’ (Foto: Screenshot Cycling Weekly)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws