Jumbo-Visma gaat voor nóg strenger dopingbeleid: haaranalyse voor nieuwkomers Algemeen nieuws

Jumbo-Visma gaat voor nóg strenger dopingbeleid: haaranalyse voor nieuwkomers

Door Ward Hilhorst 06 april 2019 | 09:26


Team Jumbo-Visma wil haar dopingbeleid nog wat verder aanscherpen. Zo is het plan nieuwe renners te onderwerpen aan een haaranalyse, en willen ze renners uitsluiten die afhankelijk zijn van medicijnen. Dit komt ze op kritiek te staan van onder andere de NOC*NSF, zo meldt De Volkskrant.

Omdat hoofdhaar relatief langzaam groeit, kun je in de haaranalyse verder terug in de tijd. Op die manier kun je niet alleen checken of een renner recent doping heeft gebruikt, maar ook een tijd terug. Daar kleven wel risico's aan, aldus Herman Ram van de Dopingautoriteit: 'Hoe lichter het haar, hoe kleiner de kans dat je iets terug vindt. Die willekeur moet je eigenlijk vermijden.'

Jumbo-Visma verbiedt ook medicijngebruik

De ploeg gaat nog wat verder, door ook medicijngebruik te verbieden, ook als dit medicijn niet op de verboden lijst staat. Dit geldt voor renners die nieuw naar de ploeg zouden komen. Dat betekent dat de huidige renners, zoals Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk, niet ontslagen zouden worden als zij afhankelijk zouden zijn van medicijnen. (Foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)

 

Poll

Is dit een goede zaak?

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
6 Apr 2019 om 11:44

Beetje hypocriet en "mosterd na de maaltijd".
Eerst uit MPCC stappen omdat de regels, die je bekend zijn, achteraf niet goed uitkomen. Dit seizoen een fiks aantal nieuwe renners aangetrokken,om vervolgens in de toekomst strenger te zijn.

Reageer


Meer nieuws