Like ons!
Hivert klopt Astana en soleert naar eerste seizoenszege in GP Miguel Indurain

Algemeen nieuws

Hivert klopt Astana en soleert naar eerste seizoenszege in GP Miguel Indurain

Jonathan Hivert heeft de GP Miguel Indurain gewonnen. De renner van Direct Energie reed op de slotklim weg en daalde naar zijn eerste seizoenszege.

De kopgroep die een gat wist te slaan bestond uit negen mannen. Stephen Clancy, Sergio Rodriguez, Sergio Samitier, Jetse Bol, Alexandr Riabushenko, David Gonzalez, Loïc Chetout en Diego Lopez Fuentes wisten een gat van een paar minuten te slaan. In het peloton werd het tempo gemaakt door Movistar. De mannen in de kopgroep bleken niet meer dan figuranten te zijn in het stuk. Met nog zeventig kilometer te gaan werden zij teruggepakt, waarna het spel van de favorieten kon beginnen. 

Aan de voet van de eerste klim ging er een nieuwe groep vandoor, met daarin goede namen die hier om de winst zouden moeten kunnen strijden. Hier kwam een einde aan door een neutralisatie. De reden van deze neutralisatie zou lang een mysterie blijven. Uiteindelijk bleek het een gebrek aan ambulances te zijn. Doordat die allemaal nodig waren voor renners die bij valpartijen betrokken waren, kon de organisatie het risico op nieuwe valpartijen niet nemen. Met nog vijftig kilometer te gaan werden de renners weer losgelaten.

Toen was het Mario Gonzalez die direct de aanval koos, gevolgd door Omar Fraile, die voor de neutralisatie ook al in de kopgroep zat. Een gat kreeg hij niet echt, al zorgde de versnelling van Fraile wel voor fikse scheuren in het peloton. Er ontstond een groep van twintig overgebleven mannen, waarvan drie van Astana. Het was dan ook die ploeg die samen met Mitchelton-Scott het tempo hoog hield in die kopgroep, om te voorkomen dat er meer mannen terug zouden komen.

Met nog 24 kilometer voor de boeg was het weer Fraile die er een klap op gaf, maar de renners van Movistar wisten zijn aanval te pareren. Daarna bleef het lang rustig in het groepje, de tien opvolgende kilometers durfde niemand een aanval te plaatsen. In het peloton onderhield Astana het tempo.

Tadej Pogacar deed in de finale een poging weg te komen, maar op de slotklim kwam Hivert hem snel voorbij. Hij reed de laatste klim snel op en daalde vervolgens naar de finish. Achter hem reed Luis Leon Sanchez nog naar een tweede plek. (Foto: screenshot Eurosport)

Uitslag GP Miguel Indurain 2019

1. Jonathan Hivert
2. Luis Leon Sanchez +0.09
3. Sergio Higuita "
4. Mikel Nieve
5. Carlos Verona
6. Tadej Pogacar
7. Fernando Barcelo
8. Jonathan Lastra +0.21
9. Alexander Voovin +0.24
10. Ruben Plaza +0.28

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven