Like ons!
Müller klopt Jules en wint na zenuwslopende fotofinish in Volta Limburg Classic

Algemeen nieuws

Müller klopt Jules en wint na zenuwslopende fotofinish in Volta Limburg Classic

Patrick Müller (het achterste wiel op de foto) heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. Na een bloedstollende fotofinish kwam de Zwitser als beste uit de bus in de Limburgse eendagswedstrijd.

Het duurde lang voor er een kopgroep ontstond. Door het hoge tempo in het begin was het moeilijk om weg te komen. Wel hadden veel mannen het achterin het peloton moeilijk. Uiteindelijk lukte het Oivind Lukkedal, Ryan Christensen en Kevyn Ista om toch een gat te slaan. Op nog 95 kilometer van de eindstreep voegden zich daar nog drie mannen bij, zijnde Luuc Bugter, Tuur Deprez en Nils Sinschek. Het gat was niet groot, ze moesten het doen met een minuut voorsprong. Ook dit duurde niet lang, het zeer nerveuze peloton pakte de heren met nog 84 kilometer te gaan al weer terug.

Daarna volgde een nieuwe periode van onrust. Steeds nieuwe renners probeerden weg te glippen uit het peloton. Vrijwel elke renner in het peloton waagde een poging vooruit te raken. Het tegenovergestelde was het resultaat, de ene na de andere renner werd door het peloton overboord gegooid. Met nog 45 kilometer te rijden was de groep nog ongeveer dertig man groot.

Een tiental kilometers later werd er dan toch eindelijk een kopgroep gevormd. Preben Van Hecke, Ole Forfang, Quentin Pacher, Eliot Lietaer en Alexander Kamp waren de namen, en zij wisten al snel een twintigtal seconden te pakken. Oscar Riesenbeek probeerde de oversteek te maken, maar in zijn eentje kwam hij kracht tekort. Roompot-Charles besloot om het tempo wat op de voeren, en zo bleef de voorsprong klein.

Voorin kon voormalig Belgisch kampioen Van Hecke het tempo niet volgen op de klimmetjes, en hij werd teruggepakt door het peloton. Ben Hermans, vooraf een van de favorieten voor deze koers, had er genoeg van. Ook hij zette zijn manschappen op kop, maar de voorsprong bleef min of meer constant. De vier voorop werkten met nog twintig kilometer te gaan goed samen.

Toch leek de gebundelde kracht van Roompot-Charles en Israel Cycling Academy zijn vruchten af te werpen. Ze brachten het verschil terug naar zeven seconden, waarna op de volgende beklimming, het Mheerelindje, verschillende renners aanvielen uit het peloton. Het bleek de genadeklap voor de oorspronkelijke kopgroep, en de strijd lag wederom open. De volgende drie heren die een groepje wisten te vormen waren Hermans, Justin Jules en Patrick Müller.

In het peloton viel het stil, dus de voorsprong van de drie liep snel op. Daarachter kwam nog wel een aanval van Rasmus Guldhammer en Quentin Pacher, een ploegmaat van Müller. In de sprint ging Jules vroeg aan en hij leek te winnen. Müller kwam op het laatste moment langszij. Een fotofinish moest beslissen. Na een minutenlang beraad werd Müller tot winnaar gekroond. (Foto: screenshot L1)

Uitslag Volta Limburg Classic 2019

1. Patrick Müller
2. Justin Jules "
3. Ben Hermans +0.04
4. Quentin Pacher +0.25
5. Rasmus Guldhammer +0.29
6. Ole Forfang +0.50
7. Lennert Teugels +0.52
8. Kevin Deltombe "
9. Mathijs Paasschens "
10. Piotr Havik "

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven